Lin van Kooten, jeugd 3e div., met haar bronzen plak.
Lin van Kooten, jeugd 3e div., met haar bronzen plak. Ket Bakker

Zilver en brons voor turnsters Synergos bij deelname aan districtswedstrijden

Overig

SLIEDRECHT Zaterdag 9 april waren er voor het eerst weer districtswedstrijden turnen voor de jeugd, junioren en senioren uit regio. Deze wedstrijden vonden plaats in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Maryse van den Bos was als eerste turnster van Synergos aan de beurt. Zij komt uit bij de jeugd in de 2e divisie. Ze begon met brug, liet daarna haar oefening zien op balk, een mooie vloeroefening - die ze voor het eerst in lange tijd weer op een vierkante vloer kon doen – en tot slot een nette sprong. Maryse werd in de meerkamp tiende.

In ronde 2 waren de meiden van Synergos verdeeld over 2 banen. Yalda Zabi turnt dit jaar als junior in de 3e divisie. Na een blessure was dit weer haar eerste turnwedstrijd. Op vloer was haar oefening hierdoor iets aangepast en dat pakte goed uit. Ook sprong, balk en brug gingen gelukkig goed. In de meerkamp werd Yalda veertiende. 

In de andere baan turnden Noa Teeuw en Lin Van Kooten. Zij komen uit bij de jeugd 3e divisie. Zij begonnen op brug en hadden daarmee een goede start van hun wedstrijd, daarna lieten ze allebei een nette balkoefening zien. Op vloer lieten de meiden mooie oefeningen zien en ook hun sprong ging goed. Noa behaalde in de meerkamp de zevende plaats. Lin werd derde en mocht ze het erepodium betreden om een bronzen plak op te halen.

De senioren van de 4e divisie, Lois de Jager en Dorieke van Zwienen, waren zaterdag de laatsten die op die dag turnden. Ze begonnen op brug, daarna lieten ze op balk strakke oefeningen zien met mooie houdingen. Ze konden als vanouds weer een hele vloer benutten en lieten dat ook zien door middel van prima oefeningen. Voor beiden was sprong het laatste onderdeel. Lois werd dertiende. Dorieke werd op vloer en brug derde en dat betaalde zich uit door een tweede plaats in de meerkamp en dus een zilveren medaille.

Dorieke van Zwienen, senioren 4e divisie, met haar zilveren medaille.
advertentie