Mandy Koppelaar (l.), Anique Bakker (r.)
Mandy Koppelaar (l.), Anique Bakker (r.) Ket Bakker

Succesvolle eerste wedstrijd voor turnsters van Synergos.

14 november 2021 om 16:50 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 13 november waren de eerste individuele turnwedstrijden voor de 2e divisie. Deze werden gehouden in sporthal de Schans in Reuver. 

In ronde 1 was Inge de Haan aan de beurt. Zij is eerstejaars junior en turnt voor het eerst in de tweede divisie. Inge heeft een aantal mooie dingen laten zien en eindigde met haar balkoefening op een mooie 11e plaats. Ze is in de meerkamp geëindigd op de 18e plaats. Nu gaan we verder werken aan de verbeterpuntjes. 

In ronde 5 waren Mandy Koppelaar en Anique Bakker aan zet. Mandy begon op balk, helaas een val, maar toch een mooi puntenaantal. Op de vierkante vloer is het nog even zoeken, maar liet ze een mooie oefening zien. Op brug heeft Mandy zich flink verbeterd. Haar favoriete toestel is sprong en daar liet ze een krachtige tsukahara gehoekt en gehurkt zien. Ze behaalde voor deze sprongen een puntentotaal van 12.150 en 12.100, goed voor een 7e plaats op sprong. Anique begon op vloer en turnde een oefening vol dynamiek. Ze liet een nette sprong zien en had een goede balkoefening, goed voor de 6de plaats op dit onderdeel. Het favoriete onderdeel van Anique is brug en daar liet ze zien waarom. Ze liet een brugoefening zien waar ze een puntenaantal van 12.050 voor kreeg, goed voor de 1e plaats op brug. 

In de meerkamp eindigde Mandy op de 17de plaats, Anique werd 6de. Al met al een goede eerste wedstrijd voor Synergos. 

advertentie
advertentie