Jorik Klein
Jorik Klein OKD

Het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek in heet weer

24 juni 2022 om 14:39 Overig

SLIEDRECHT Letterlijk en figuurlijk zat het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek, het OKD, in heet weer. Het was donderdag 23 juni een lange hete dag en ondanks dat de deuren open stonden, was het voor velen zweten. Daar kwam nog eens bij, dat huize Mensing getroffen was door corona. Er was daardoor geen hoofdscheidsrechter en programmeur Adrian. En ook Luana moest het laten afweten.

Lof voor de anderen die dit hebben opgevangen. Met name Jorik Klein heeft veel werk overgenomen van Adrian. Er is ook besloten om de indeling voortaan later bekend te maken. Dan kan er beter ingespeeld worden op onverwachte omstandigheden.

Aan het begin van de avond stond Albert Segers bovenaan met 1½ punt. En hij was er niet eens. Omdat hij van ver moest komen was hij opgebeld, dat zijn tegenstandster Luana niet zou verschijnen. Dat was dus gelijk een punt voor hem zonder te hoeven spelen. 

Door het Zwitserse systeem zie je na 2 ronden al duidelijk wie boven komen drijven. De winnaars van de vorige keer gingen tegen elkaar en evenzo de remisespelers en de verliezers. Van de 55 deelnemers hebben er nu 6 mensen 2 keer gewonnen en dus 2 punten.

Het viel me op, dat er op veel borden werd gespeeld met de dreiging om met een pion te promoveren. Zo had Arco van Houwelingen tegen Theo Heukels op een gegeven moment 2 dames op het bord en daarna was het spel uiteraard snel gewonnen.

Ook Peter Vis had veel moeite om de promotie van de pion van Jorik Klein te voorkomen. Hij kwam ook vaak schaak te staan c.q. werd gedreigd met een schaak, een aftrekschaak of een penning. En dan is het met een foutje snel gedaan. Ook Jorik heeft nu 2 punten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie