Afbeelding
Motorpers

Lotte van Drunen maakt WK Dames debuut in Turkije

25 augustus 2022 om 12:13 Overig

SLIEDRECHT In het weekend van 3 en 4 september maakt Lotte van Drunen haar debuut in het wereldkampioenschap dames. Ze gaat dit doen in Turkije op het circuit van Afyonkarahisar. 

Lotte is onlangs 15 jaar geworden waardoor het nu is toegestaan om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Ze zal starten op een 125cc machine, wat uiteraard niet in haar voordeel zal zijn. De keuze om op een 125cc machine te rijden is omdat dit haar eerste jaar is op een grotere motor en ze na de wedstrijd in Turkije nog vier wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc heeft. Lotte hoopt een manche in de top vijf te kunnen finishen, wetende dat dit een lastige opgave zal worden. 

Dit jaar was voor Lotte een opstap jaar in de 125cc klasse waarin ze het tegen de jongens op moest nemen. Haar doelstelling voor de EMX-wedstrijden was om zich per wedstrijd te proberen te kwalificeren en dit lukte met regelmaat. Lotte wist zelfs punten te pakken en haar hoogtepunt was een top tien plaats in de tweede manche in Lommel. 

Na de Grand Prix van Turkije zal Lotte zich volledig concentreren op de laatste vier wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap. Op dit moment staat ze aan de leiding in de tussenstand. Na dit kampioenschap zal ze gaan trainen op de 250 4-takt machine om in 2023 voor F&H Kawasaki Racing uit te gaan komen in het wereldkampioenschap dames. Ook zal ze in 2023 actief blijven in het EMX125 Kampioenschap waar ze strijd aan zal blijven gaan met haar mannelijke collega’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie