Afbeelding
GH Verver en TvE Photo

Lotte van Drunen maakt indruk in Pro Motocross in Nederweert

1 augustus 2022 om 15:51 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft tijdens de Pro Motocross in Nederweert een sterke indruk achter gelaten. Lotte wist hier in de 125cc klasse tweede te worden en wist beide manches van de dames klasse te winnen. 

Lotte kwam in deze wedstrijd aan de start in de 125cc klasse en de WMX klasse. Er stond Lotte een drukke zaterdag te wachten. Ze begon met een vrije training en een tijdtraining van de WMX klasse waarin ze op haar 125cc motor de snelste tijd op de klok wist te zetten. In de 125cc klasse wist ze een tweede tijd neer te zetten. In het midden van de middag stond eerst haar kwalificatieheat van de WMX klasse op het programma. Deze wist ze winnend af te sluiten. Een kwartier later moest ze starten in de kwalificatieheat van de 125cc klasse. Hierin wist ze netjes tweede te worden.  

Op zaterdagavond werd al de eerste manche van de WMX klasse verreden. Na een mooie kopstart wist ze deze manche met een flinke voorsprong naar hand te zetten. 15 minuten later moest ze alweer starten in de finale van de 125cc klasse. Ze kwam op een vierde plaats uit de start maar kon in de beginfase niet snel genoeg langs de tweede en derde man komen waardoor de kopman een gat kon slaan. Toch wist Lotte de finale op een goede tweede plaats af te sluiten en keek hiermee tevreden terug naar de zaterdag. 

Op zondag werd de tweede manche van de WMX klasse verreden. Ze was er opgebrand om een goede start te pakken want ze wist dat wanneer ze achter de snelle dames op de 4-takten zou komen te rijden, het moeilijk zou zijn om ze te passeren. Toen het starthek viel, kwam ze niet goed weg en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een snelle inhaalactie stootte ze door naar een tweede plaats. In de daaropvolgende ronden slaagde ze er niet in om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Toch kwam er een mogelijkheid en deze kans benutte ze gelijk. In de drie ronden die daar op volgden wist ze nog een voorsprong van vijf seconden op te bouwen en kwam als winnaar over de finish. 

Het team kijkt zeer tevreden terug over het optreden van Lotte. Nu worden nog de laatste puntjes op de i gezet en wordt er richting Zweden en Finland vertrokken voor de laatste EMX125 wedstrijden. Tussen Zweden en Finland wordt Lotte 15 en na Finland zal Lotte haar debuut maken in het WK dames in Turkije op 3 en 4 september, waar Lotte zal deelnemen met de 125cc machine.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie