Afbeelding

Lotte van Drunen sluit het EMX125 Kampioenschap in de punten af

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft in Finland het EMX125 seizoen in de punten af weten te sluiten. Begin augustus vertrokken Lotte en haar team richting Zweden voor de voorlaatste ronde van het EMX125 Kampioenschap in Uddevalla. Dit is een redelijk hard circuit met veel technische gedeeltes erin. Nadat Lotte in de vrije training haar tijd nam om de baan te verkennen sloot ze de sessie af als achttiende. In de tijdtraining stond ze er lang goed voor maar kwam net 0.25 sec tekort voor kwalificatie en zette in haar groep een eenentwintigste tijd neer. Hiermee was ze eerste reserve voor de wedstrijd. Omdat alle rijders zich voor de eerste manche hadden gemeld, mocht Lotte in deze manche niet starten maar dit was wel het geval in de tweede manche. 

Lotte pakte geen goede start maar wist al snel vele plaatsen goed te maken. Echter aan het einde van de eerste ronde kwam ze ten val en moest hierdoor vanuit de achterhoede aan een opmars beginnen. Iedere ronde kwam ze beter in de wedstrijd en boekte ze plaatsen winst. Na een manche van dertig minuten kwam ze als dertigste over de finish en was enorm blij dat ze in de tweede manche heeft mogen rijden omdat ze hiermee enorm veel ervaring op heeft gedaan. 

Na de wedstrijd in Zweden werd de reis ingezet richting Finland waar de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap werd verreden op het zanderige circuit van Hyvinkaa. De dagen in de aanloop op het evenement brachten best veel te weeg. Lotte tekende een driejarige overeenkomst met het F&H Kawasaki Racing team. Ook werd er op maandagnacht ingebroken in de bus waarbij veel dingen werden meegenomen en waarbij er veel schade was gemaakt. Dit werd allemaal gerepareerd voordat de boot naar Finland werd genomen. Op dinsdag was Lotte jarig en op deze dag nam ze deel aan een clubwedstrijd in Finland. In de middag kon er vrij getraind worden en s’avonds stonden er twee manches van 20 minuten en twee ronden op het programma. Op woensdag werd er op het circuit van Vantaa getraind en op donderdag werden de laatste puntjes op de i gezet met de start. 

In de vrije training op zaterdag voelde Lotte zich goed thuis op het circuit van Hyvinkaa. Ze zette in de eerste groep een tiende tijd op de klok. In de eerste ronde van de tijdtraining ging ze er gelijk tegenaan om een goede tijd neer te zetten. Dit lukte en deze tijd was al voldoende voor kwalificatie maar in haar laatste ronde wist ze haar tijd nog eens flink te verbeteren en schoof hiermee door naar een elfde tijd in haar groep, wat ruim voldoende was voor kwalificatie. 

Om 18:00 uur viel het starthek voor de eerste manche. Lotte wist een goede start te pakken maar reed zich vast in een gevallen rijder waarbij ze zich bezeerde en waarbij ook haar bril stuk ging. Door het slechte zicht viel ze nog een keer en moest daardoor vanuit de achterhoede terug komen. De eerste paar ronden verliepen daardoor niet lekker maar na een aantal ronden begon het beter te gaan en ondanks het slechte zicht wist ze de manche toch nog als dertigste af te sluiten. 

Op zondagochtend viel het starthek voor de tweede manche en opnieuw pakte ze een hele goede start. Op een zesde plaats kwam ze uit de eerste bocht en kon aan de wedstrijd gaan beginnen. In de eerste ronde ging het wat moeizaam waardoor ze terug viel naar een dertiende plaats. Gedurende de manche vocht ze vele mooie duels uit en wist met een negentiende plaats twee mooie punten te pakken. 

Lotte en team kijken tevreden terug op een zeer leerzaam en succesvol eerste 125cc seizoen. Het doel was dat Lotte zich zou proberen te kwalificeren per EK wedstrijd en dit lukte dan ook met regelmaat. Lotte wist zelfs diverse keren punten te pakken, wat ongelofelijk knap is. 

Over een dikke twee weken reist Lotte af naar Turkije voor haar eerste wedstrijd in het wereldkampioenschap met de dames. In september volgen er nog 4 ONK wedstrijden waar Lotte op dit moment aan de leiding staat.

Afbeelding
advertentie
advertentie