Afbeelding
Fullspectrum Media

Kwalificatie en een EK punt voor Lotte van Drunen in Letland

25 april 2022 om 15:39 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft zich bij de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums weten te kwalificeren voor de wedstrijd. Daarnaast wist ze in de eerste manche ook nog een EK punt te scoren, wat een hele knappe prestatie is.

Dat Lotte positieve stappen vooruit maakt zal niemand zijn ontgaan. Haar trainer, stabiele omgeving en team hebben hier een grote bijdrage in. 

Het afgelopen weekend kwam ze aan de start bij de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums. In de vrije training was het nog wat zoeken naar de juiste lijnen en snelheid en kwam ze uit op een twintigste tijd. Ze wist dat ze er in de tijdtraining een tandje bij op moest doen omdat de beste 20 per groep zich kwalificeerden voor de wedstrijd. 

In de pauze sprak ze met haar trainer en team een aantal dingen door die anders moesten.

In de tijdtraining was haar eerste ronde niet snel genoeg en stond ze op een eenentwintigste tijd. Na wat tips van haar trainer wist Lotte haar tijd te verbeteren en kwam de top twintig binnen. Uiteindelijk wist ze zich als zestiende in haar groep te kwalificeren voor de wedstrijd, wat een hele knappe prestatie is. 

Op zaterdagmiddag stond ook de eerste manche nog op het programma. Toen het starthek viel, kwam Lotte niet goed weg en moest van rond de dertigste plaats terug naar voren zien te komen. Ze kwam goed in de wedstrijd en het rijden ging lekker. Gedurende de wedstrijd werkte ze zich op naar een twintigste plaats, wat haar een EK punt opleverde! 

Op haar door RK service geprepareerde KTM machine wist ze in de tweede manche een goede start te pakken maar kwam in de eerste bocht in de verdrukking terecht en werd bij het aanrijden van de tweede bocht aangetikt door een andere rijder. Op een negentiende plaats kwam ze uit de eerste ronde. Omdat het rijden in de beginfase niet lekker ging, viel ze terug naar een achtentwintigste plaats maar in het midden van de wedstrijd herstelde ze zich en begon plaatsen terug te pakken. Na een manche waarin ze alles heeft gegeven, kwam ze op een eenentwintigste plaats over de finish en pakte hiermee helaas net geen EK punt. 

Lotte en haar team zijn bijzonder tevreden over het optreden van Lotte. Aankomende zondag zal ze starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie