Afbeelding
Niek Kamper en Shotbybavo

Lotte van Drunen laat stijgende lijn zien

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft de afgelopen weken een mooie stijgende lijn te pakken. Dit liet ze zaterdag zien tijdens de kwalificatiedag van de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento. Op circuits waarop ze het normaal moeilijker heeft kwam ze in een sterk bezet deelnemersveld heel dicht bij kwalificatie voor de wedstrijd. 

83 rijders hadden zich aangemeld voor deelname aan het evenement. Lotte wist dat dit een zware dobber zou worden omdat enkel de 40 snelste deelnemers zich kwalificeren voor de wedstrijd. 

In de vrije training had Lotte een goed gevoel op de baan en ook haar snelheid was goed waardoor het uitkijken was naar de spannende kwalificatietraining. Lotte kreeg goede tips van haar trainer en ging tussendoor naar het circuit kijken hoe deze veranderde. In de tijdtraining zat Lotte in de eerste groep en zette verschillende keren aan om een scherpe tijd neer te zetten. Ze schommelde gedurende de sessie tussen de zeventiende en 22ste tijd. In de elfde ronde zette ze haar snelste tijd neer maar helaas was dit net niet voldoende voor deelname aan de wedstrijd. Teleurgesteld verliet ze het circuit maar besefte later wel dat ze ook tevreden kon zijn. 

Het rijden van Lotte was goed en ze heeft de laatste weken grote stappen voorwaarts gezet. Er zit duidelijk een stijgende lijn in haar snelheid en ook fysiek wordt ze sterker. Op Tweede Paasdag rijdt Lotte de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Later in de week zal ze afreizen naar Letland voor de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie