Afbeelding
KDW pictures

Sliedrechtse Lotte wint manche en wordt tweede in eerste WMX in Sardinië

27 maart 2023 om 19:06 Overig

SLIEDRECHT Lotte Van Drunen heeft in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Sardinië een manche weten te winnen en eindigde in het dagklassement op een tweede plaats.

Lotte kwam met gezonde spanning naar het Italiaanse eiland om zich te meten met de wereldtop. Ze begon op zaterdagochtend overtuigend door in de vrije training de snelste tijd op de klok te zetten. Dit gaf haar vertrouwen voor de rest van de dag. Ook in de tijdtraining slaagde ze erin om een hele scherpe tijd op de klok te zetten waarmee ze de pole position wist te veroveren. 

Vol goede moed bereidde ze zich voor op de eerste manche. Toen het starthek viel kwam ze goed weg. Wel werd ze op het startveld even aangetikt maar gelukkig bleef ze in balans. Toen de leidende dame in de eerste bocht ten val kwam, schoof Lotte door naar de koppositie. Lotte had al snel een goed tempo in handen, reed strak en goede lijnen en zo wist ze afstand te nemen van de tweede dame. Na een manche van 25 minuten en twee ronden kwam ze met een voorsprong van ruim dertig seconden op de tweede dame als winnaar over de finish. Lotte liet 37 dames achter zich en wist tot aan de twaalfde dame op een ronde te zetten. 

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. Ditmaal kwam ze niet goed weg bij de start en dook pas rond de vijftiende plaats de eerste bocht in. Lotte begon aan een inhaalrace en wist gedurende de wedstrijd de ene na de andere dame te passeren. Uiteindelijk vocht ze zich terug tot aan het achterwiel van de tweede dame en finishte als derde. 

Met een 1-3 in de manches eindigde Lotte op een tweede plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Frauenfeld. 

Lotte is te volgen via Instagram of Facebook via Lottevandrunen401.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie