v.v. Sliedrecht knokt voor de overwinning
v.v. Sliedrecht knokt voor de overwinning Joop Hartog

v.v. Sliedrecht trekt overwinning laat over de streep

11 oktober 2020 om 13:22 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht moest zaterdag 10 oktober weer heel diep gaan om na de loodzware bekerwedstrijd van dinsdag tegen Noordwijk, in de reguliere competitie ook de volle winst binnen te halen. In de allerlaatste minuten werd in de uitwedstrijd tegen FC Breukelen een achterstand van 2-1 omgebogen naar 2-3 winst.

IN VOETBALLEND OPZICHT was Sliedrecht de tegenstander de baas, maar zoals zo vaak, loerde ook Breukelen vanuit een versterkte defensie op countermogelijkheden. Sliedrecht kon vrij opbouwen tot halverwege de helft van Breukelen, maar kwam dan steeds een blok verdedigers tegen, dat vaak fysiek het aanvalsspel ontregelde.

SLIEDRECHT KWAM ZELFS op achterstand toen al na tien minuten de bal ongelukkig van de schoen van Roy van ’t Hoog sprong en spits Mike Versloot dankbaar gebruik maakte van deze meevaller (1-0). Geen man overboord, want Sliedrecht controleerde de wedstrijd volledig en er zouden nog genoeg kansen komen. Maar die kansen moeten wel verzilverd worden en daarbij was de Sliedrecht aanval niet altijd gelukkig. Met name het goede keeperswerk van de goalie van FC Breukelen was een sta-in-de-weg voor Sliedrecht. Een handsbal in het strafschopgebied van FC Breukelen was de aanleiding tot de gelijkmaker. Zoals altijd was Marciano Simonis degene die de strafschop binnenschoot (1-1). Toch kwamen de gastheren voor rust nog op 2-1 toen opnieuw Mike Versloot slecht uitverdedigen van Sliedrecht afstrafte.

IN DE TWEEDE HELFT zette Sliedrecht door wat kleine omzettingen nog meer druk en er ontstonden opnieuw scoringskansen maar weer zonder resultaat. Een drievoudige wissel bracht weer nieuw elan en de stormloop op het doel van FC Breukelen kon beginnen. Uiteindelijk kon de meegekomen verdediger Bas van Stokkom vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker inkoppen (2-2) en ging Sliedrecht, na deze mentale dreun voor FC Breukelen, direct op zoek naar meer. Diep in blessuretijd verdween een vrije trap van Marciano Simonis vanaf ca. 40 meter afstand in de verre hoek (3-2) en daardoor ontsnapte Sliedrecht aan puntverlies. Een dik verdiende overwinning, waarvoor opnieuw ontzettend moest worden geknokt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie