Sliedrecht-Montfoort
Sliedrecht-Montfoort Richard van Hoek

Sliedrecht wint bij herstart competitie

13 februari 2022 om 14:48 Voetbal

SLIEDRECHT Zaterdag 12 februari begon voor Sliedrecht de herstart van de competitie met een inhaalwedstrijd tegen Montfoort SV’19. Op Sportpark De Lockhorst werd met 2-0 gewonnen in een zeer matige wedstrijd.

Door Joop Hartog

Door de coronamaatregelen was het twee en een halve maand niet mogelijk om een wedstrijd te spelen en werden ook trainingen zeer beperkt. Begrijpelijk dus dat bij de spelers de vaste patronen en automatismen nog ver te zoeken waren. Sliedrecht was ondanks deze beperkingen toch hard op zoek naar een overwinning om de achterstand van 4 punten op de twee koplopers Huizen en De Zuidvogels in te lopen,

MOOIE ACTIE Praktisch de gehele wedstrijd dicteerde Sliedrecht het spel zonder veel kansen te creëren. Bijna tien minuten voor rust bracht Danny van Laarhoven met een mooie actie zijn ploeg op voorsprong door vanaf de rechtervleugel naar binnen te snijden en hard uit te halen (1-0). Direct na de pauze stoomde Roy van ’t Hoog op naar het Montfoort doel en testte keeper Don Mimpen met een hard schot dat goed gepareerd werd.

SLIMME ASSIST Na een uur spelen wisselde trainer v.d. Steen 3 spelers om de ploeg wat meer spirit te geven en dat pakte goed uit. Nadat de Sliedrecht keeper Donatz nog een tegendoelpunt kon voorkomen van Daan v.d. Poll, zorgde Rodney Huijgen een kwartier voor het einde voor de 2-0. Hij schoot een slimme assist van Marciano Simonis goed binnen. Trainer/coach van der Steen kon tevreden terugkijken op deze wedstrijd. “We hebben de eerste stap weer gezet nl. winnen om aansluiting met de top te houden en bovendien zijn we verder blessurevrij gebleven, want we hebben momenteel te veel blessures en spelers die herstellende zijn van corona.”

Zaterdag 19 februari speelt Sliedrecht in en tegen Woudenberg, een team dat onderin de ranglijst bivakkeert. “Toch zijn dit erg belangrijke wedstrijden want we spelen daar op natuurgras en dat is ’s winters soms erg zwaar” besluit hij. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur