Sliedrecht-GRC14
Sliedrecht-GRC14 Richard van Hoek

Sliedrecht wint wedstrijd, maar verliest zijn captain

13 maart 2022 om 15:31 Voetbal

SLIEDRECHT De thuiswedstrijd van Sliedrecht tegen het laaggeplaatste GRC’14 was niet bepaald leuk om naar te kijken. Het bleef wel lang spannend, want tot een kwartier voor het einde was alles nog mogelijk. Dat Sliedrecht na 90 minuten met 3-0 aan het langste eind trok was eigenlijk geen verrassing.

door Joop Hartog

Zowel GRC’14 als Sliedrecht misten diverse spelers wegens blessures. De thuisploeg kon dit gemakkelijk opvangen door de wat bredere selectie, maar GRC’14 had hier meer moeite mee en probeerde zoals verwacht vanuit een versterkte verdediging een puntje af te snoepen van Sliedrecht dat in de achtervolging is op de twee koplopers Huizen en Zuidvogels.

De wedstrijd speelde zich grotendeels af voor het doel van GRC’14, dat slechts met een sporadische uitval op de Sliedrechtse helft verscheen. Halverwege de eerste helft moest Sliedrecht captain Bas van Stokkom met een zware hoofdblessure het veld verlaten. Na onderzoek in het ziekenhuis werd een gecompliceerde kaakbreuk geconstateerd. Kort voor rust opende Sliedrecht dan eindelijk de score (1-0) via een kopbal van Dennis Verhoef, op aangeven van Rodney Huijgen.

Het tweede deel van de wedstrijd verliep wat beter, maar zolang het tweede doelpunt niet werd gescoord hield GRC’14 moed op een goed resultaat. Dat tweede doelpunt kwam een kwartier voor tijd door Justin Beemsterboer (2-0), snel gevolgd door de 3-0 die door Marciano Simonis werd binnengeschoten. Een moeizame overwinning, maar wel dik verdiend, waarvoor Sliedrecht een hoge prijs betaalde door het verlies van aanvoerder van Stokkom die maanden uit de roulatie zal zijn. Dinsdag 15 maart speelt Sliedrecht op de Lockhorst een inhaalwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur