Tweevoudig doelpuntenmaker Dennis Verhoef aan de bal
Tweevoudig doelpuntenmaker Dennis Verhoef aan de bal Joop Hartog

Matige start v.v. Sliedrecht in bekercompetitie

4 september 2022 om 18:00 Voetbal

SLIEDRECHTDe voorbereidingsperiode van de voetballers loopt langzaam ten einde en zaterdag 3 september is het startsein gegeven voor de poulefase van de bekercompetitie, die op de eerstkomende drie zaterdagen wordt afgewerkt. Sliedrecht moest het thuis opnemen tegen Heerjansdam. In een zeer matige wedstrijd werden de punten gedeeld met 2-2.

door Joop Hartog

De eerste helft was voor Sliedrecht simpelweg slecht te noemen. Na tien minuten kon door een fout in de verdediging Heerjansdam via Ronald Ouwens al 0-1 scoren. En keeper Donatz moest nog enkele keren handelend optreden om de schade beperkt te houden. Aanvallend kon Sliedrecht tegen de fysiek sterke verdediging geen enkele vuist maken. Omdat Heerjansdam aanvallend ook niet erg scherp bleek te zijn, bleef de kleine 0-1 achterstand tot de rust op het bord staan.

In de tweede helft probeerde Sliedrecht meer aanvallend te spelen en met wat omzettingen in de opstelling lukte dat aardig. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij Sliedrecht risico’s moest nemen om langszij te komen. Een snelle uitbraak na een half uur maakte de voorsprong voor Heerjansdam nog groter, toen een lage voorzet hard werd ingeschoten door Milan v.d. Berg (0-2). Alhoewel Sliedrecht geen kans meer leek te hebben, veerde de ploeg toch op en zette de tegenstander vast. Met twee doelpunten van Dennis Verhoef, 1-2 vijf minuten voor tijd en 2-2 in de slotminuut, herpakte Sliedrecht zich keurig.

Het vertoonde spel was niet geweldig. Te veel onnodig balverlies en nog een gebrek aan automatismen in de combinaties lagen ten grondslag aan deze kwalificatie. Sliedrecht is nog een ploeg in opbouw met zeven of acht nieuwe spelers en het kost tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Zaterdag 10 september kan Sliedrecht verder gaan met de opbouw, want dan wordt de volgende poulewedstrijd in en tegen Papendrecht gespeeld, aanvang 14.30 uur.