Afbeelding
Richard van Hoek

Matig Sliedrecht komt in slotfase nog naast Papendrecht

12 september 2022 om 08:07 Voetbal

SLIEDRECHT Het tweede poule duel van Sliedrecht in de regionale bekercompetitie is zaterdag 10 september ook niet geheel naar wens verlopen. In een zeer matig duel, waarbij tegenstander Papendrecht op eigen terrein tot tweemaal toe verdiend de leiding nam, wist Sliedrecht in de slotfase nog een gelijkspel uit het vuur te halen.

door Joop Hartog

De eerste fase was duidelijk voor Sliedrecht, waarbij de gastheren dicht tegen het eigen strafschopgebied werden vastgezet. Maar al snel namen de Slobbengors bewoners het initiatief en al na 13 minuten scoorde Lorenzo van Wijk na een twijfelmoment in de Sliedrechtdefensie (1-0).

Sliedrecht probeerde wel tegenspel te bieden, maar het ontbrak aan zuiverheid. Het was allemaal te doorzichtig en de linies sloten slecht aan, zodat bij balverlies Papendrecht direct kon overschakelen op de aanval. Ook in aanvallend opzicht waren sommige acties van de Sliedrecht aanvallers te solistisch en werd soms hardwerkende balverovering weer snel teniet gedaan.

De tweede helft liet aanvankelijk eenzelfde spelbeeld zien, maar toch kwam na tien minuten bij een schaarse tegenstoot van Sliedrecht plotseling de gelijkmaker toen verdediger Sergiano Liong A Kong vanaf de rand van het 16-metergebied hard raak schoot (1-1).

Op driekwart wedstrijd kreeg Papendrecht een strafschop toegewezen die door Lorenzo van Wijk feilloos werd benut (2-1) en kon Sliedrecht opnieuw proberen langszij te komen. De laatste tien minuten van het duel gooide Sliedrecht alle schroom overboord en na een afgekeurde goal wegens buitenspel van Dennis Verhoef, scoorde de spits enkele minuten voor tijd koppend de 2-2 binnen.

Een zwaar bevochten punt voor Sliedrecht, dat niet best speelde, mede doordat enkele spelers in een ander systeem op andere plaatsen speelden. Zaterdag 17 september speelt Sliedrecht de derde en laatste poulewedstrijd thuis tegen V.V.G.Z. Om verder te gaan in het bekertoernooi zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.