In het heetst van de strijd werden soms rare capriolen uitgehaald
In het heetst van de strijd werden soms rare capriolen uitgehaald Joop Hartog

Hard werken maar weer een nederlaag voor Sliedrecht

13 november 2022 om 13:44 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zaterdag 12 november in Gorinchem tegen S.V.W. weer niet de (brood)nodige punten kunnen verdienen. In een wedstrijd met veel spanning en inzet bleef het lang doelpuntloos, maar in de slotfase sloeg de vonk in het kruitvat en liep SVW uit naar een 3-0 overwinning.

Door Joop Hartog

Gedurende de eerste helft waren partijen aan elkaar gewaagd, waarbij Sliedrecht wat meer veldoverwicht had, maar waarbij SVW toch de betere kansen kreeg. Het aanvalsspel van Sliedrecht was vaak te gehaast en daardoor niet zuiver. Veel pogingen strandden bij de laatste en beslissende pass om een aanval af te ronden. Een 0-0 ruststand gaf daarom ook de juiste verhoudingen weer.

DEBUTEREN Na rust gaf het eerste kwartier ongeveer hetzelfde beeld, maar toen een lage voorzet vlak voor doelman Mathijs Donatz van richting werd veranderd was hij kansloos en kon Christiaan Perrier 1-0 binnentikken. Sliedrecht wisselde en bracht een extra aanvallers; zo kon ook jeugdspeler Mark Vet (17) debuteren in de hoofdmacht van Sliedrecht.

TWEEMAAL GEEL = ROOD Met nog ruim tien minuten te spelen kreeg Sliedrecht evenals vorige week een scheidsrechterlijke dwaling te verwerken die verkeerd uitpakte. Achter de rug van scheidsrechter Melvin Vink werd de bal uit de handen geslagen van keeper Donatz waarna Patrik Zwart de bal in het doel tikte. Toen de leidsman zich omdraaide constateerde hij dat de bal in het doel lag dus 2-0 ! Ook zijn KNVB assistent had niets gezien of wilde niets gezien hebben. Volop commotie, waarbij Donatz tweemaal geel dus rood kreeg.

ZWARE TEGENSLAG Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kort voor het einde kon Ahmed Kelifa zelfs nog de 3-0 scoren. Opnieuw een zware tegenslag voor Sliedrecht dat toch minimaal een punt had verdiend in deze wedstrijd.  en zal moeten proberen die negatieve spiraal om te buigen, wanneer volgende week Achilles’29 uit Groesbeek op bezoek komt. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.