Sliedrecht-Bennekom
Sliedrecht-Bennekom Richard van Hoek Fotografie

Verdiende winst van Sliedrecht tegen Bennekom

23 april 2023 om 09:57 Voetbal

SLIEDRECHT In de slotfase van de competitie moet Sliedrecht strijden voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Zaterdag 22 april was weer een sterke ploeg te gast op De Lockhorst, de nummer vijf van de ranglijst Bennekom en na de zeperd van vorige week had Sliedrecht wat goed te maken. In een wedstrijd, waarin de ploeg liet zien te willen strijden, werd verdiend met 1-0 gewonnen en blijft de hoop en het geloof om boven de fatale streep van de na-competitie te blijven.

door Joop Hartog

De start was hoopgevend van Sliedrecht, dat de centrale verdediger Sem v.d. Pijl in de punt van de aanval had gezet om meer fysieke kracht voorin te krijgen. Na tien minuten betaalde dit zich bijna al uit toen zijn inzet ternauwernood kon worden gestopt door doelman de Haan van Bennekom. Een aantal keren kon Sliedrecht gevaarlijk worden, met name door de snelheid van Quinton Eugenia die de verdedigers handen vol werk bezorgde. Al met al een redelijk goede eerste helft waarin Sliedrecht de bovenliggende partij was maar zichzelf niet beloonde met een doelpunt.

BREEKPUNT

De tweede helft gaf al snel een breekpunt in de wedstrijd. Na drie minuten scoorde Eugenia 1-0 uit een situatie waarbij de verdediging van Bennekom aarzelde en de Sliedrecht spits hiervan dankbaar gebruik maakte (1-0). Bennekom schakelde om naar een aanvallend concept, met vier mensen voorin, maar verdedigend had Sliedrecht de zaken goed op orde. De druk van de gasten hield maar kort aan en evenals in de heenwedstrijd (toen Sliedrecht ook met 0-1 won) pakte Sliedrecht de regie weer op en kreeg in het verloop van de wedstrijd weer de beste scoringskansen. Zo waren Marciano Simonis met een hard afstandsschot en opnieuw de actieve Quinton Eugenia met zijn rushes dicht bij een volgende treffer.

HANDHAVING MOGELIJK

De wedstrijd bleef spannend met in het achterhoofd de wedstrijd van vorige week toen Sliedrecht in de laatste minuten de voorsprong uit handen gaf. Zo ver kwam het deze keer niet en kon Sliedrecht weer drie belangrijke punten bijschrijven. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Sliedrecht nog wel in de gevarenzone, maar met de inzet van deze wedstrijd moet het mogelijk zijn handhaving in de eerste klasse af te dwingen. Zaterdag 29 april wordt de uitwedstrijd in en tegen Almkerk gespeeld, aanvang 14.30 uur.