Fabian Steenhuisen aan de bal (r) geschaduwd door Abdurrahman Zencirkiran.
Fabian Steenhuisen aan de bal (r) geschaduwd door Abdurrahman Zencirkiran. J. Hartog

Magere winst voor Sliedrecht in streekderby

2 april 2023 om 13:00 Voetbal

SLIEDRECHT In de broederstrijd tegen het eveneens laag geplaatste S.V.W. uit Gorinchem moest Sliedrecht zaterdag de volle winst halen om weg te komen uit de degradatiezone. In een spannende maar geen al te beste wedstrijd wist Sliedrecht op de eigen ‘Lockhorst’ een nipte 1-0 zege te boeken.

door Joop Hartog

Rode kaart

Al snel in de wedstrijd moest S.V.W. verder met tien man, omdat na zeven minuten verdediger Kulubrhan Frezghi de doorgebroken Quinton Eugenia neerhaalde en met een rode kaart kon vertrekken. Alhoewel dit overtal normaal in het voordeel van Sliedrecht zou moeten werken, was dit zeker niet het geval, mede doordat S.V.W. heel compact bleef spelen en Sliedrecht niet de openingen kon vinden om te scoren.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam dan toch eindelijk het verlossende doelpunt voor Sliedrecht. Een teruggelegde bal van Eugenia werd hard door Marciano Simonis binnengeschoten (1-0).

Spel te gecompliceerd

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet echt. Sliedrecht bleef meer balbezit houden, maar was niet in staat om S.V.W. combinerend uit elkaar te spelen. Daardoor werd het spel vaak te gecompliceerd en slordig en voor de goal was er te weinig stootkracht om de tegenstander op de knieën te krijgen. De laatste 20 minuten kwam er wat meer vuurwerk, maar de ene keer ontbrak de richting en de volgende keer was het doelman Lex Kramer die in de weg lag.

Belangrijke punten

Een benauwde winst, maar wel erg belangrijke punten voor Sliedrecht, die werd vorm gegeven door een team waarin steeds meer ‘eigen jeugd’ wordt ingepast. Zo kon tegen het einde van deze wedstrijd ook jeugdspeler Milan Goedhart zijn debuut maken. 

Zaterdag 8 april is een vrij Paasweekend, maar donderdag 6 april wordt thuis tegen Papendrecht geoefend, aanvang 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie