Afbeelding
Hans van Wijngaarden

Vrouwen Sliedrecht Sport naar finales landskampioenschap na winst op koploper

21 maart 2021 om 18:32 Volleybal

BORNE In het hol van de leeuw hebben de volleybalvrouwen van Sliedrecht Sport zondag plaatsing afgedwongen voor de finales om het landskampioenschap. Een puike prestatie tegen de nummer 1 van de ranglijst, die voorlopig genoegen moet nemen met de tweede stek achter Sliedrecht.

De finales, die in april, gespeeld worden, krijgen hetzelfde affiche als dat van vandaag. Sliedrecht Sport tegen Apollo 8 in een best-of-five-matches serie. Wat dat betreft was het duel een mooi voorproefje en hopelijk ook hoe het verloop in april eruit ziet.

SCHERP Sliedrecht Sport begonnen scherp in Borne. Aanvoerster Carlijn Ghijssen was gelukkig weer terug van haar blessure en in tegenstelling tot gisteren begon Rochelle Wopereis weer op de spil. Met flink wat servicedruk werd al meteen de voorsprong gepakt (2-5), die niet meer werd weggegeven. Na 9-20 herpakte Apollo zich ietwat, resulterend in een 15-25 eindstand.

De gedachten van velen gingen ongetwijfeld weer terug naar oktober vorig jaar, toen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen precies hetzelfde resultaat werd behaald in de wedstrijd tegen Apollo. Toen speelde Sliedrecht Sport thuis en dus 25-15, maar won daarna Apollo drie sets op rij om Sliedrecht op de eerste en enige nederlaag tot nu toe te trakteren. Dat zou nu toch niet weer gaan gebeuren?

KILL BLOCKS In de tweede set bleef de thuisploeg wat langer bij. Op 11-11 kwam Wopereis aan serve. De druk die zij daarmee produceerde was wat te veel voor de andere kant: 11-16. Doe er nog een paar kill blocks van Christie Wolt bij en wat top saves van Kirsten Wessels en de 13-20 was daar; gevolgd door een 17-25 eindstand.

OVERROMPELING De derde set kende echter een geheel ander karakter. Tot aan de 15 hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. Daarna sloegen de Bornesen een klein gaatje: 18-16. Die voorsprong gaven ze niet meer weg tot aan de 23-21. Sliedrecht maakte een punt, waarna een foutservice van Fleur Savelkoel setpoints voor Apollo opleverde: 24-22. De rebound was echter weer voor blauw-wit, waarna een geweldige ‘vrijwel ace’ van Denise de Kant de stand gelijk trok: 24-24. Achter vele schermen klonk toen ongetwijfeld de kreet: ‘serveer het nu maar uit’. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Met 24-26 was de overrompeling van de lijstaanvoerder compleet.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen; beide thuis. Woensdag ontvangt Sliedrecht Regio Zwolle en zaterdag sluit het af in De Basis tegen wederom Apollo, met de generale repetitie voor de finales. Behouden Sliedrechtsen in die wedstrijden de voorsprong dan spelen ze wedstrijd 1 en 3 (en eventueel 5) van de finales in Sliedrecht. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie