Carlijn Ghijssen-Jans
Carlijn Ghijssen-Jans Peter Verheijen

Captain dames Sliedrecht Sport, Carlijn Ghijssen-Jans, blijft nog een jaar

24 april 2021 om 20:00 Volleybal

SLIEDRECHT Carlijn Ghijssen-Jans, captain van de dames van Sliedrecht Sport, heeft besloten nog een jaar te blijven volleyballen bij haar club. Net als vorig seizoen, vindt ze dat ze haar carrière niet kan eindigen in een lege Basis. Ook het landskampioenschap, dat vanmiddag voor de vierde keer op rij door Sliedrecht Sport behaald werd, brengt daar geen verandering in.

De laatste jaren was het niet altijd vanzelfsprekend dat Ghijssen-Jans door zou gaan met volleyballen. Ze is inmiddels 33 en heeft twee kinderen. Dat is vrij ongebruikelijk in de top van het volleybal. Toch gaat ze door. ,,Ik wil toch graag met een ‘normaal’ seizoen afsluiten. Publiek bij de wedstrijden en een drankje kunnen doen na de wedstrijd.”

Ghijssen-Jans begon haar volleybalcarrière bij Sliedrecht Sport in 2004. Daarna speelde ze in Italië en Duitsland en in Nederland bij Alterno en Sneek. Ze kwam zo’n tachtig keer uit voor het Nederlands team. In 2016 kwam ze terug bij Sliedrecht Sport. Zowel met Alterno, Sneek als Sliedrecht Sport werd ze kampioen. Sinds 2014 zat Ghijssen-Jans altijd bij het team dat kampioen werd. Met uitzondering van vorig jaar, toen werd niemand kampioen.

Agnes Corbeij

advertentie
advertentie