Sjakkie Donkers in actie.
Sjakkie Donkers in actie. Guillaume Kortekaas

Strijd om topplaatsen in De Basis

1 december 2023 om 10:32 Volleybal

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport Dames 1 staat aanstaande zaterdag voor een belangrijk en spannend potje. Niet alleen gaat de historie van wedstrijden tegen Apollo 8 al een tijdje terug, beide teams willen ook graag aanhaken bij de top in de Eredivisie; waar het ongemeen spannend is in de stand. Allebei de teams zijn ook nog eens bezig aan een lekkere serie wedstrijden, waarbij de twee teams elk hun laatste drie potjes wonnen. Vorige week wisten de Overijsselse dames van de broertjes Oosting zelfs koploper Sneek pootje te haken in het hol van de leeuw.

door Roy Kroon

De dames van Elroy Bezemer (nummer 4 op de ranglijst) zijn echter ook bezig aan een fraaie serie. Het zoet der overwinningen smaakt naar meer en dus zullen de blauw-witten zichzelf tot in de puntjes voorbereiden op het treffen in De Basis. Werd er in de vorige thuiswedstrijd nog eenvoudig gewonnen tegen Voltena, iedereen zal begrijpen dat het zaterdag niet zo makkelijk zal gaan. 

De eerste helft van de competitie zit erop. Sliedrecht Sport heeft alle teams tenminste één keer aan de andere kant van het net getroffen. In die eerste helft werd er zes van de negen keer gewonnen. Nu de stofwolken zijn opgetrokken van die eerste omloop, kunnen volleybal-breinen aan het werk met de analyses van alle voorgaande wedstrijden. Welke lessen worden er getrokken van de heenwedstrijd? Zijn er patronen te herkennen bij de tegenstander? Apollo zal net zoveel tijd steken in het analyseren van Sliedrecht Sport, maar wie maakt het beste strijdplan?

Apollo (nummer 5 op de ranglijst) is traditioneel een team dat technisch goed verzorgd volleybal speelt, wat alleen met de juiste tactische keuzes te verschalken zal zijn. Gesteund met drie volle tribunes zou er op zijn minst weer een spannende vijfsetter in moeten zitten; om de vingers bij af te likken. In oktober werd de winnaar van de wedstrijd tussen beide teams namelijk ook pas in de verlenging bekend. Het werd toen 3-2 in het voordeel van het team uit Borne. Wie is er in anderhalve maand tijd het meest gegroeid naar het wenselijke niveau? 

Na de wedstrijd van beide reserveteams van Sliedrecht Sport – met vanaf 15.00 uur Dames 2 tegen Bejo/Dinto Dames 1 uit Warmenhuizen en om 17.30 uur Heren 2 tegen Inter Rijswijk Heren 1 – staat dus het prachtige affiche Sliedrecht Sport Dames 1 versus Apollo 8 Dames 1 op het menu. Eerste fluitsignaal staat om 20.00 uur gepland.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie