Wedstrijdploeg
Wedstrijdploeg DWF

DWF presteert goed in Nationale Zwemcompetitie

2 oktober 2023 om 11:23 Zwemmen

SLIEDRECHT Zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 30 september het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie. Er stonden veel lange afstanden op het programma. In totaal zijn er twaalf persoonlijke records (PR) en zes medailles behaald.

De langste afstand die werd gezwommen deze wedstrijd was de 400m vrije slag voor de jongens en meisjes. Thijs Militie, Lynn Vermeulen en Nienke van Cuijlenburg zwommen deze afstand voor de eerste keer. Thijs zwom een snelle tijd van 6:10.25. Lynn zwom een mooie tijd van 7:02.62 en Nienke een tijd van 8:07.89. Nienke opende haar 400m vrije slag snel en verbeterde haar tijd op de 50m met twintig honderdste. Ook op haar 100m verbeterde ze haar tijd met drie seconden. Dena Ambachtsheer zwom de 400m vrije slag voor de tweede keer. Ze zwom een PR van twintig seconden en dit was de grootste verbetering in de wedstrijd.

Voor, nieuweling, Javaeney Haksteen was dit haar eerste wedstrijd. Ze kan trots terugkijken op haar eerste wedstrijd. Ze verscheen aan de start voor de 100m rugcrawl en finishte in een tijd van 1:38.81.

Voor de dames en heren stond de 200m vrije slag op het programma. Liz Bijkerk verbeterde haar tijd met een halve seconden. Nick Hogendoorn zwom een PR twintig honderdste en Vera van Houwelingen verbeterde haar tijd met twee seconden. Hier liet Vera het niet bij. Op de 50m schoolslag zwom ze een PR van twintig honderdste.

Voor Lisa Nederveen was het een super wedstrijd. Ze wist drie keer een medaille te behalen. Op de 200m vrije slag zwom ze net geen PR, maar nog wel snel dat ze als derde finishte. Haar tweede afstand de 100m wisselslag behaalde ze haar tweede medaille door als tweede te finishen. Haar laatste medaille behaalde ze brons op de 50m schoolslag.

Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Bob Hogendoorn (1e), Nick Hogendoorn (1e) en Sanne Nederveen (2e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (1x), Puck Hogendoorn (1x), Thijs Militie (1x) en Sanne Nederveen (1x). Volgende week wordt het eerste deel van de Minioren Clubmeet gezwommen in Barendrecht. Dan zwemmen de jongste zwemmers van de vereniging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie