Het team van Bakkerij Hofman.
Het team van Bakkerij Hofman. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

25 jaar Bakkerij Hofman

Nieuws

SLIEDRECHT Waar de bakkerij op 21 november 1994 startte als Banketbakkerij J. Hofman, waait er sinds drie jaar een frisse wind door het bedrijf. Zoon Peter en zijn vrouw Petra, die beide al jaren werkzaam zijn binnen het bedrijf, namen de bakkerij over van Peters ouders Jaap en Elly. Nu vieren zij het vijfentwintig jarig jubileum van de ambachtelijke bakkerij. ,,We zijn een ambachtelijk en eerlijk bedrijf, met grote passie voor ons vak."

Waar de meeste bakkerijen veel producten 's morgens per vrachtwagen geleverd krijgen, wordt bij Hofman alles in eigen bedrijf gemaakt. ,,Vroeger waren we van origine banketbakker en kochten we het brood in, maar sinds september 2010 bakken we alles zelf, dus ook het grootbrood", vertelt Petra Hofman. ,,Hierdoor is er perfecte aansluiting op de kwaliteit van onze banket- en brood producten, wat wij zeer belangrijk vinden. We hebben flink geïnvesteerd, zodat we niet per se nachturen hoeven te maken en toch eigen brood kunnen aanbieden."

Petra's man Peter is zeer gedreven. ,,Bakker zijn is geen beroep, maar een passie. Hij is constant op zoek naar nieuwe producten om onze klanten te kunnen verleiden. Ook ons personeel heeft hart voor de zaak en dat onderscheidt ons. We hebben aandacht voor onze klanten en lopen zo nodig even mee naar hun auto. In maart dit jaar hebben wij onze winkel verbouwd, en we mogen met trots zeggen dat het echt prachtig is geworden. Het is een mooie hippe winkel met meer ruimte, zowel voor als achter toonbank, wat klanten en personeel als zeer prettig ervaren. Het logo hebben wij gelijk met de verbouwing ook gewijzigd in Bakkerij Hofman. Momenteel bakken we op zaterdag weer de bekende oliebollen en appelbeignets, verder zijn we erg druk met de voorbereidingen van sinterklaas. De roomboter amandelstaven, speculaas van dun tot dik, gevulde speculaas, pepernoten, eigengemaakte kruidnoten, roomboter borstplaat, chocoladeletters, het marsepeinen varken en andere trendy marsepeinfiguren zijn weer volop verkrijgbaar. Alles met zorg gemaakt in ons eigen bedrijf."

Sinds de opening van de nieuwe winkel heeft Hofman ook een eigen YouTube kanaal. Petra: ,,Filmpjes uit onze productie van artikelen worden op schermen in de winkel getoond, maar kunnen ook thuis door klanten bekeken worden. Zo kan iedereen zien hoe de gekochte producten worden gemaakt. Op deze wijze laten we zien dat we een ambachtelijk en eerlijk bedrijf zijn, met grote passie voor ons vak."

a Bakkerij Hofman

Burgemeester Winklerplein 12a

Sliedrecht

0184-417344

'Bakkerij Hofman' op Instagram en Youtube.

Zie voor de speciale jubileumaanbiedingen de advertentie op pagina 12.

advertentie
advertentie