Winterstop met gemengde gevoelens

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

Sliedrecht was hierdoor weliswaar een puntje rijker, maar onder betere omstandigheden was een zege op een verre van imponerend Altena zeker mogelijk geweest. ,,Het heeft mij verrast, dat de wedstrijd alsnog doorging “, aldus trainer Ron Vlot, die lijdzaam moest toezien hoe slordig balverlies in de zeventiende minuut aan Altena spits Raniel van Gastel vrije doortocht gaf richting doelman Nico Leerlooier. Op zijn geplaatste lage schuiver in de uiterste linkerhoek was de lange Sliedrechtse sluitpost kansloos: 0-1. Ron Vlot: ,,Wij moesten op een moeilijk bespeelbaar veld vervolgens het spel gaan maken en bij de rode kaart van Altena trok de tegenstander zich helemaal terug op eigen helft en werd het nog moeilijker.“

Puntendeling Sliedrecht tegen Altena: 1-1 SLIEDRECHT - Graag hadden Ron Vlot en zijn mannen met een klinkende overwinning op Altena een veelbewogen eerste seizoenshelft afgesloten. De voetballers van Sliedrecht zouden dan met een hoopvol gevoel de komende winterstop in zijn gegaan. De realiteit leerde echter, dat tegenstander Altena daar geen medewerking aan wenste te verlenen. Na een pover duel op een steenkoud sportpark De Lockhorst bleef de teller steken op 1-1.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht wist pal na rust de balans in evenwicht te brengen toen Kevin de Leur in een overvol strafschopgebied op het juiste moment de voet tegen de bal kreeg na een voorzet van Oktay Kara : 1-1. Het team ging vervolgens op zoek naar meer, maar kon tegen het massaal verdedigende Altena geen echte uitgespeelde kansen creeëren.

Ron Vlot trachtte met het inbrengen van Takac, Bakker en Martens de druk op de Nieuwendijkse defensie verder op te voeren: ,,Een overwinning had ons weer de aansluiting gegeven met de concurrentie, maar dat wilde dit keer nog niet lukken. Wij gaan ons in de winterstop voorbereiden op een goede tweede helft van het seizoen en daar hebben wij alle vertrouwen in. Er is natuurlijk nog helemaal niets beslist“, aldus Vlot.

:Sliedrecht neemt vanaf zaterdag 20 december deel aan het Trias Champions Cup toernooi. Volg de verrichtingen van Vlot’s formatie via onze website www.kompassliedrecht.nl!