Afbeelding
ZHZActueel.nl

Sliedrechter (75) aangehouden na mishandeling agent

Misdaad

SLIEDRECHT - Op donderdag 14 november 2019, omstreeks 03.30 uur, kreeg de politie opdracht om naar de Valkhof in Sliedrecht te gaan. Aldaar maakten omwonenden voor de derde keer die nacht melding van geluidsoverlast. De eerdere twee meldingen betroffen ook al meldingen van geluidsoverlast. Het adres is bij de politie bekend vanwege de vele woonoverlast-meldingen die het afgelopen jaar onder andere bij de wijkagenten over dit adres zijn binnengekomen.

Ter plaatse belden agenten voor de derde keer die nacht bij de woning aan om nogmaals de geluidsoverlast te doen stoppen. Hierop deed de bewoner open. ''Hij was direct agressief en sprak met dubbele tong. Hij was kennelijk onder invloed van alcohol'', aldus een politiewoordvoerder. Tijdens het gesprek sloeg de man met zijn vuist, vanuit het niets, een agent in zijn gezicht. Hierop werd de 75-jarige bewoner direct aangehouden als verdachte van mishandeling.

De agent hield verder geen letsel over aan de plotselinge vuistslag in zijn gezicht. Wel is er tegen de verdachte aangifte gedaan. Hij zal zich voor de mishandeling later moeten verantwoorden bij de rechter voor het geweld tegen de politieambtenaar.

De overlast-meldingen en de mishandeling zullen door de wijkagenten van Sliedrecht wederom bij externe partners, zoals de woningcorporatie en de gemeente, gemeld worden.

advertentie
advertentie