archieffoto
archieffoto Politie.nl

Burgemeester De Vries sluit woning aan de Deltalaan

13 september 2023 om 13:44 Misdaad

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft een woning gesloten aan de Deltalaan in Sliedrecht vanwege het aantreffen van een handelsvoorraad drugs. ,,Ik sluit de woning in het algemene belang. Bij de handel in drugs zijn vaak criminele organisaties betrokken. Ik wil niet dat door deze activiteiten onze inwoners in gevaar worden gebracht. Voor drugscriminaliteit is hier geen plaats”, aldus Jan de Vries.

De gemeente heeft in de woning aan de Deltaweg ruim 200 gram cocaïne aangetroffen en versnijdingsmiddel. Dit zijn handelshoeveelheden. 

NIET ACCEPTABEL

Burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een drugs wordt aangetroffen. 

Jan de Vries: ,,Het gebruik van drugs is niet alleen slecht voor de gezondheid maar levert ook veel maatschappelijke schade op. De handel van drugs draagt bij aan een onveilige leefomgeving. Ik sluit deze woning zodat de openbare orde en veiligheid weer hersteld wordt. Een sluiting van drie maanden is noodzakelijk om duidelijk te maken dat deze woning niet langer gebruikt wordt voor de handel in verdovende middelen en een signaal te geven dat handel in verdovende middelen in Sliedrecht niet geaccepteerd wordt.” 

MELD MISDAAD

Om ervoor te zorgen dat criminaliteit geen voet aan de grond krijgt in Sliedrecht, zijn tips van inwoners welkom. ,,Ik roep alle Sliedrechters op om melding te maken als je iets ziet of hoort dat niet in de haak is”, spoort Jan de Vries aan. Melding maken kan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

advertentie
advertentie