De opdrachten van Albert de Coster.
De opdrachten van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (154)

26 januari 2024 om 08:36 Activiteiten

SLIEDRECHT Wat opmerkelijk veel nieuwe inzenders waren er deze keer. Ik vroeg me af of dat allemaal vaste klanten van Bakker Vlot aan de Thorbeckelaan waren. Ik had een deel van het gevelopschrift gebruikt als zoekfoto. Er stond op: ‘sinds 1931’. Met al dat lekkers in de winkel kan ik me wel voorstellen dat je daar met smaak boodschappen doet.

door Albert de Coster

Maar ik werd door een inzender erop geattendeerd dat in het december exemplaar van de Historische Vereniging Wim Vlot van het familiebedrijf geïnterviewd werd. Hij deed uit de doeken hoe de familie vanuit Oud-Alblas in Sliedrecht terecht kwam. De Watersnood gooide nog wel wat roet in de opening van de vestiging aan de Thorbeckelaan. Maar daarna ging het crescendo met de bakkersfamilie, want er kwam al snel een zaak in Papendrecht bij en later ook nog twee in Dordrecht.

De opkomst van de supermarkten was wel een dingetje. Maar een speciaalzaak die goede producten levert kan het hoofd boven water houden. Kijk maar eens op het Winklerplein: een slager, een tweetal bakkers, een groentezaak, een poelier, kaaswinkels. Daar kopen veel dorpsgenoten de echt lekkere en kwalitatief goede producten, die een super meestal niet kan aanbieden.

En wat zouden we in Sliedrecht moeten zonder een baggermolentje bij de koffie. Gelukkig hoeft de familie Vlot niet meer van de ijzeren mal uit de jaren ’50 gebruik te maken. Toen Ben en Dicky van der Wiel - kinderloos - stopten, hebben ze hun zaak over gedaan aan de familie Vlot. En beide zaken blijven hun ‘eigen’ producten maken en daardoor hebben sommige klanten toch een voorkeur voor een bepaalde vestiging.

En dan nu de nieuwe opdracht(en) van deze week. In Sliedrecht zijn diverse beelden die een hoofddeksel dragen te vinden. En voor de makers van deze afbeeldingen neem ik mijn petje af. Daarom heb ik 8 afbeeldingen als zoekopdracht. De vraag aan u is of u de 8 beelden weet te vinden.

In principe is dit mijn laatste echte opdracht die ik in het Kompas schrijf. Na drie jaar wekelijks deze rubriek te hebben verzorgd is het tijd om het stokje door te geven. Ik begreep dat er een andere rubriek komt. Maar geen flauw idee wat dat gaat worden. Volgende week komt er nog een ‘bijzondere’ foto en op 8 februari volgt een onthulling. Stuur een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com als u de locaties weet.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie