Afbeelding
pixabay.com/JamieHarrington

Activiteiten SOJS voor kinderen met beperking

Activiteiten

SLIEDRECHT Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht houdt dit jaar voor het eerst een viertal activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die vanwege een beperking of een andere reden baat hebben bij een kleine gestructureerde groepssamenstelling. De activiteiten zijn onder begeleiding van een zorgprofessional met een duidelijk en overzichtelijk programma in kleine groepjes.

Ook deze doelgroep wordt door Stichting open jeugdwerk Sliedrecht gezien en gehoord.

De activiteiten zijn op basis van beleving, om samen plezier te maken en positieve ervaringen met elkaar op te bouwen. Inschrijven gaat via de website: www.sojs.nl onder de naam plusgroep of via het facebook kanaal.

Op 25 april is er de activiteit Mengsel Mix uitgevoerd door Mad Science Nederland. Tijdens deze activiteit gaan de kinderen zelf op onderzoek uit en bekijken ze welk resultaat het mengen van verschillende stoffen oplevert. De kinderen krijgen zelfgemaakte putty mee naar huis. De activiteit is van 10.00-11.00 uur in het jongerencentrum Elektra. Maximaal 15 kinderen kunnen er meedoen aan Mengsel Mix. Vanuit het jongerencentrum is er een jongerenwerker bij aanwezig voor extra begeleiding.

Op vrijdag 29 april is er de activiteit Cupcakes versieren. Tijdens deze activiteit onder begeleiding van patissier Yasmina van YaY cakes gaan de kinderen na een korte uitleg aan de slag gaan met fondant, botercrème en sprinkles. Alle deelnemende kinderen krijgen een bakkersdiploma met daarop hun naam en de datum. De kinderen krijgen ieder 4 eigen versierde cupcakes mee naar huis nemen. De activiteit is van 10.00-11.00 uur in het jongerencentrum Elektra. Maximaal 12 kinderen kunnen er meedoen. Entree: € 2,50 per workshop inclusief goodiebag. Vanuit het jongerencentrum is er een jongerenwerker bij aanwezig voor extra begeleiding.

Op maandag 2 mei is er koken met de kampvuurkok. Tijdens deze activiteit gaan de kinderen koken op een kampvuur en op kolen onder begeleiding van een echte kampvuurkok, die de kinderen de fijnste kneepjes van dit vak leert. De kinderen gaan hun eigen deeg maken en bereiden hun eigen overheerlijke pizza. De activiteit is van 10.00 -12.30 uur naast het jongerencentrum Elektra. Maximaal 15 kinderen kunnen er meedoen. Entree: € 4,-. Vanuit het jongerencentrum is er een jongerenwerker bij aanwezig voor extra begeleiding.

Op dinsdag 3 mei is de activiteit moestuinieren en sporten. De kinderen gaan actief aan de slag in de sociale moestuin, gecombineerd met leuke sportactiviteiten. De activiteit is van 13.00-16.00 uur aan de Olof Palmestraat 18. Er kunnen maximaal 12 kinderen meedoen. Entree € 2,-. Vanuit het jongerencentrum is er een jongerenwerker bij aanwezig voor extra begeleiding.

advertentie