De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (110)

17 maart 2023 om 16:27 Activiteiten

SLIEDRECHT Vicente, de Romeinse boodschapper, in het vorige zoekplaatje reed met zijn paard van Katwijk naar Nijwegen. Hij moest ‘bijtanken’ in Oud-Alblas (Tablis) en kon de dag erna zijn reis vervolgen. Met 1 pk onder je zadel was je bereik natuurlijk niet zo groot en had je – in onze ogen- maar een beperkte kracht tot je beschikking.

door Albert de Coster

Dan is de stap van 1 pk naar voertuigen met veel meer pk’s makkelijk gemaakt. En zodoende kwam de tractor (een Güldner G15) op een paal aan de parallelweg schuin tegenover het station in beeld.

Vroeger kon je daar in de buurt het spoor over steken. De inmiddels verdwenen spoorwegovergang werd vanuit het station bediend. Een inzender vertelde dat ze via die overweg naar hun volkstuin gingen. Soms tilde iemand de bomen omhoog en konden ze nog snel oversteken.

Tot mijn vreugde reageerde de eigenaar van de paaltractor ook en liet weten waarom deze op een paal staat. Hij verzamelt namelijk oldtimer tractoren en heeft er inmiddels een flink aantal exemplaren in zijn bezit. Als hij bezoek krijgt van andere verzamelaars zien ze gelijk waar ze moeten zijn. De verzamelaar woonde vanaf zijn jeugd op een boerderij. Dus is het niet vreemd dat hij hierin zijn ultieme hobby vindt.

Deze tractoren bevinden zich dus in Sliedrecht-Noord. En dat is in momenteel toch een veel besproken locatie. Want na jaren van wikken en wegen gaan we mogelijk toch ‘Over-het-spoor’ bouwen. De politiek ging hierover dus niet over één nacht ijs.

Maar wat dan weer wel snel gaat is bieden van een opvangplek in Noord voor mensen die een veilig onderkomen zoeken. In hun vaderland zien zij geen toekomst meer. Hoe vergelijkbaar was de situatie hier na WO II. Nederlanders zochten hun heil ook in landen die er toen economisch beter voor stonden? Het is uiteraard jammer dat er een paar tegenstanders zijn van zo’n vorm van medemenselijkheid. We lopen hiermee als Sliedrecht wel voorop in hulp bieden.

En laat er nu ook nog één dorpsgenoot zijn die in Sliedrecht-Noord zijn grond voor een opvanglocatie beschikbaar stelt. Hulde voor deze agrarisch ondernemer. O ja, als Sliedrecht-Noord echt vorm gaat krijgen zal er vast wel plek zijn voor een derde plaatselijk museum: Het ‘Old Time Tractor Experience’.

Het nieuwe zoekplaatje heeft de toepasselijke naam ‘Zoef’. Dat slaat vast op de snelle besluitvorming met betrekking tot asielzoekers. Weet u waar dit object is? Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com en u krijgt gegarandeerd antwoord en een bruikbare tip voor de volgende zoekfoto.

De oude opdracht van Albert de Coster.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie