Diana en Ronella houden van de kerstsfeer.
Diana en Ronella houden van de kerstsfeer. Daniëlle Zwanink-Muilwijk

Winterfair Out of the Door in Sliedrechtse Oude Uitbreiding

20 november 2023 om 09:31 Activiteiten

SLIEDRECHT Donkere dagen voor kerst? Niet als het aan de Diana Baan en Ronella Aantjes ligt, de drijvende krachten achter de gezelligste fair van Sliedrecht, out of the door. Aanstaande vrijdag, 24 november is weer zover, de negende editie alweer. In de oude uitbreiding is het die avond één en al licht en bedrijvigheid. Aan de bewoners van de deelnemende straten is gevraagd (kerst)verlichting voor het raam te leggen zodat er een grote lichtslang ontstaat op de route. Die route gaat via de Hugo de Grootstraat, Oranjestraat, Burg. Drijberplein, Piet Heinstraat, Joh. Kraaijeveldstraat en de verbindingsstraat. 

door Daniëlle Zwanink-Muilwijk

In de huiskamer van Diana staat er al een rekje met oorbellen klaar voor de verkoop. Ronella vertelt dat het aanbod divers is en kijkt tussen de ruim 60 aanmeldingen van babykleding tot woonaccessoires en van honing tot hand gesponnen wol. ,,Ook verkopen wij overheerlijke oliebollen om de kosten van de organisatie te drukken. Vorig jaar waren ze meteen uitverkocht, dus er is extra ingekocht dit jaar. Kom dus met een lege maag naar de fair.”

Trots vertellen de dames dat er dit jaar voor het eerst een ballonkunstenaar aanwezig zal zijn voor de allerkleinsten. Die is, evenals de oliebollen, te vinden in de verbindingsstraat.

Diana: ,,Natuurlijk is het leuk dat mensen spullen verkopen en daar geld mee verdienen. Maar onze grootste drijfveer is de ontmoeting en verbinding tussen de mensen. Je merkt dat het echt leeft en de sfeer is altijd erg goed.” Ronella vult aan: ,,We merken dat het echt een begrip geworden is in Sliedrecht. Dat is natuurlijk enorm leuk.” Dat het enthousiasme groot is, zien ze aan de reacties die ze krijgen. ,,Er komen meisjes van buiten de wijk staan in onze straat, die zijn zo enthousiast dat ze overal in hun buurt aan het flyeren geslagen zijn. Dat is toch heerlijk?”

Er lijkt geen sprake te zijn van enige stress bij de schoonzussen en dat blijkt te kloppen. Het enige waar ze geen invloed op hebben is het weer. ,,Maar zelfs onder een paraplu kun je prima over de fair lopen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie