De opdrachten van Albert de Coster.
De opdrachten van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (150)

22 december 2023 om 08:39 Activiteiten

SLIEDRECHT Twee tuinhekjes met een vrijwel identieke scheepjes. Waar zouden die vaartuigen voor anker gegaan zijn? Ik had jullie natuurlijk een beetje geholpen met het zoeken door globaal iets over hun locatie te vertellen.

door Albert de Coster

Achteraf gezien had ik natuurlijk ook nog een extra opdracht erbij kunnen verzinnen: ‘Zoek de verschillen tussen de twee vaartuigen’. Maar zo’n speelse opdracht laat ik maar voor de wat jongere garde over.

Het wat verveloze en opengewerkte scheepje was afgemeerd voor het pand aan Grevelingenlaan 78. Een inzender, die de locatie aan me doorgaf, had het idee dat de meerpaal waar het vaartuig aan vast moest liggen bij de buren te vinden was. Dat was mij niet opgevallen, dus ben ik er eens quasi onverschillig langs gewandeld. En warempel, daar stond een paaltje met een touw eromheen gewikkeld. Dat was vast een toevallige samenloop van omstandigheden.

En toen ik weer verder wilde gaan zag ik dat er nog een paaltje met een touw was; maar dat lag zielig op het tuinpad. Wat de bedoeling van die beide houten staken was is mij niet geheel duidelijk.

Het tweede, goed in de verf zittende, bootje was op Baanhoek 48 te vinden. Voor een automobilist zal het niet snel opvallen, want je hebt daar al je aandacht nodig om tussen de geparkeerde auto’s, zwalkende tegenliggers en verkeersremmende objecten door te laveren. Tja, laveren hoort natuurlijk weer bij een zeilbootje.

En dan nu zo vlak voor de Kerst een nieuwe foto. En dan ontkom ik er niet aan om een toepasselijke opdracht te hebben. Ik had natuurlijk de Kerststal bij de RK kerk kunnen gebruiken, of de engelen die vanaf de toren van de Gereformeerde kerk rondvliegen in ons dorp. Maar die twee zijn slechts tijdelijk zichtbaar en voor de meeste mensen te eenvoudig.

Dus ben ik in mijn uitpuilende archief eens gaan zoeken. En jawel hoor ik heb een afbeelding gevonden die recht doet aan de feestelijke tijd van het jaar en notabene het getal 150 in zich herbergt. Want dit is mijn 150ste stukje dat ik schrijf.

Om deze harp te vinden u zoeken op een plek waar Kerst op traditionele wijze gevierd wordt. Als u het gevonden heeft hoort u vanuit de hoogte misschien nog: ‘Luid klokje tingeling’.

Stuur een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com als u de locatie weet.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie