Afbeelding
PvdA Sliedrecht
Raadspraat

Mijn mama wordt de baas van Nederland!

14 juli 2021 om 16:38 Column

Vrijdagavond opnieuw een persconferentie omtrent de corona maatregelen. De versoepelingen worden weer wat beperkt. Gezien de toename van het aantal besmettingen niet geheel onverwachts. Ons zoontje van 5 kijkt mee en herkent de demissionair minister president als die meneer die vorig jaar de scholen sloot. De vervroegde sluiting van de horeca valt tegen, daar heeft ons zoontje geen last van want dan ligt hij toch al op bed. Kinderlogica.

Politiek was altijd al iets wat mij bezig kon houden, ik genoot van vakken als maatschappijleer en burgerschap. Ik volgde het nieuws en de actualiteiten. In 2010 ontving ik mijn eerste stempas. Zelfstandig naar een stemlocatie, met stembiljet het stemhokje in, een rondje rood kleuren en met stembiljet en rood potlood naar de stembus. Om weer terug te gaan het naar stemhokje, want blijkbaar mag dat rode potlood niet meegenomen worden, beginnersfout.

Ik ben opgegroeid in een ‘rood’ gezin. Mijn ouders en grootouders stemden PvdA en na jaren van verdieping in de PvdA zet ik graag de traditie voort. Ook voor mij komt de PvdA het dichtst bij mijn idealen. Het waren de persconferenties en de verkiezingen die mijn interesse nog meer opwekten en mij deden besluiten om lid te worden van de PvdA. Kort daarna werd ik benaderd of ik iets zou kunnen betekenen voor de partij en Sliedrecht.

Hoe mooi is politiek als je mee mag denken, uitdagingen het hoofd mag bieden, problemen analyseren en over oplossingen na mag denken. Als je vanuit een partij vertegenwoordiger mag zijn, voor een veilig, sociaal en welvarend Sliedrecht en mensen kan verbinden, voor een nog fijner Sliedrecht voor ons allemaal. Ik geef toe dat ik weleens denk, kan ik dit wel, is politiek wel iets voor mij? Maar stel die vraag eens anders. Waarom niet? Gezondheidszorg is mijn expertise, ik ken de sociale kaart van Sliedrecht en ik ken knelpunten waar ik graag over nadenk en discussieer. Dat is politiek. Samen problemen analyseren, debatteren, oplossingen voordragen, besluiten en uitvoeren.

En zo geschiedde. Door de fractie van de PvdA word ik ingewerkt en wegwijs gemaakt. Met trots verheug ik mij enorm op mijn eerste politieke stappen namens de PvdA in en voor Sliedrecht.

Zo’n beslissing moet ook thuis besproken worden, want dit beslis je niet voor even, maar voor een langere tijd. Zo gingen wij als gezin rond de tafel en begon ik mijn betoog over de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Mijn zoontje was al overtuigd, mijn mama wordt de baas van Nederland. Ik moest wel een belofte maken, de scholen mogen nooit meer zo lang dicht.

Anja Dubbeldam-van Beest, PvdA Sliedrecht

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie