VVD Sliedrecht
VVD Sliedrecht Richard van Hoek
Raadspraat

Toplocatie in het groen

24 november 2021 om 15:03 Column

De locatie Groen van Prinsterer wordt niet verkocht aan LEEF! en dat vinden wij een goede zaak. Ik heb niets tegen LEEF!, het gaat mij niet om de organisatie, het ging mij om de manier waarop zij in stelling werden gebracht om de locatie GvP aan te kopen. We hebben als raad in de vorige raadsperiode afgesproken dat we eerst een bestemming geven aan deze locatie om vervolgens deze locatie daarbinnen te (laten) ontwikkelen.

Huidige coalitiepartijen willen dit gebied nu weer gaan bestemmen als een park. Deze partijen waren een jaar geleden tevreden met de aanleg van bosschages, omdat er niet meer ruimte was voor groen bij het idee ‘behoud van het pand voor de kerkelijke organisatie LEEF!’. Bijzonder vinden we dat! Ruim een jaar geleden was de parkachtige omgeving vrij te interpreteren, nu moet het weer stringent of helemaal groen zijn. Geloven dat het zo maar goed komt is voor mij dan ook een drogreden.

Er zijn verschillende ontwikkelaars die deze locatie willen en kunnen inkleuren. Zo zijn er plannen of ideeën om er woningen voor starters, voor ouderen, voor de leeftijdsgroep ertussen of een zorginstelling met begeleid wonen te realiseren. Er zullen vast nog wel andere ideeën zijn om deze locatie goed in te vullen. Indien noodzakelijk kan dit ook allemaal in of met een parkachtige omgeving.  

Wij vinden het daarom belangrijk om eerst een van gedachte te wisselen met de raad over wat er moet komen, welke bestemming moet deze locatie krijgen. 

In het kader van visie 2030 en de ambitie om woningen te bouwen zou dit ook meegenomen moeten worden. Wat willen we met deze locatie. De VVD hebben in het verre verleden al eens geopperd hier een park van de maken. De kosten toentertijd waren erg hoog. Het zou prima passen als we over het spoor dan ook meer dan genoeg ruimte creëren voor woningbouw.

Roelant Bijderwieden, VVD Sliedrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie