Afbeelding
SGP-ChristenUnie
Raadspraat

De achterkant

11 november 2021 om 14:39 Column

Ter gelegenheid van onze trouwdag op 20 september jl. huurden wij een sloepje. We maakten een tochtje over de Giessen, van Noordeloos tot Giessen-Oudekerk. En weer terug. We genoten van de waterkipjes, de licht-verkleurende bomen en de schoonheid van Molenlanden vanaf het water. En natuurlijk van elkaar ?? Voor mijn werk rijd ik wekelijks in dit gebied rond en weet ik vrij exact waar welk huis op de route staat. Ik ken de mooie hekken en de bijzondere tuinen. Maar op die maandag in september heb ik de achterkant gezien van hetgeen ik dacht te kennen. Want wat je vanaf de weg niet ziet, zijn de achtertuinen, de zitjes aan het water en de vele aanlegplekjes voor bootjes. En dan met name die aanlegplekjes die verscholen zijn in het riet, in de kleine watergangetjes achter de huizen.

Onlangs hadden wij als raad een informatieavond over veiligheid in Sliedrecht. We spraken met de boa’s, wijkagenten, het zakkenrollersteam, buurtpreventie en met de suswachten. En van de suswachten hoorde ik dingen die mij deden denken aan ons vaartochtje. De suswachten vertelden op welke wijze zij hun looprondes lopen, welke hoekjes zij meenemen op hun tocht en hoe belangrijk het is om deze ook letterlijk in het zicht te zetten. Mede daarom deed collega Jan Visser onlangs de oproep om bij de herinrichting van de buitenruimte rond Elektra voldoende verlichting aan te brengen. Op die manier kunnen we de achterkant in het zicht brengen.

We weten dat er ook in Sliedrecht veel aan de achterkant gebeurt. En soms is die achterkant bijna aan de voorkant, als we onder onze ogen zien dat er drugs wordt verhandeld aan de Schuttevaerkade. We zijn dankbaar voor de inzet van de mensen die de veiligheid van Sliedrecht bevorderen, maar we weten ook dat zij de ogen en oren van ons als inwoners nodig hebben om hun werk te kunnen doen. En zelfs ook de inzet van de hele mens. Want de groep van buurtpreventie zit al tijden te springen om meer vrijwilligers als uitbreiding van hun loopploegen. Want op die manier kan Sliedrecht veiliger worden en wordt er hopelijk meer van wat er aan de achterkant gebeurt in het licht gebracht.

Ria de Mul, Raadslid SGP-ChristenUnie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie