Dhr. Prins, Gemeente Sliedrecht
Dhr. Prins, Gemeente Sliedrecht
Raadspraat

Teletubbies

6 juli 2022 om 15:55 Column

Kent u de Teletubbies? Dat zijn vier grote poppen. Elke pop heeft een andere kleur. Het televisieprogramma met de Teletubbies was vanaf het begin een groot succes. Vooral onder jonge kinderen. Ik herinner me ook medestudenten die er met plezier naar keken.

De wereld van de Teletubbies ziet er vredig uit. Af en toe hebben ze ruzie, maar het komt altijd weer goed.

Hoe anders is het in het echte leven. In het nieuws hoor en lees je over oorlogen, aanslagen en mishandelingen. De wereld zou mooier zijn als iedereen wat meer aan een ander denkt. En minder aan zichzelf.

Gelukkig zijn er in Sliedrecht veel mooie voorbeelden te zien. Vrijwilligers werken bij de voedselbank, ouders wassen korfbalshirts, kinderen doen boodschappen voor oma. In elke wijk gebeurt van alles. Omzien naar elkaar, zo heet dat.

Ook in de nieuwe wijk Sliedrecht-Noord zul je zien dat mensen elkaar nodig hebben en elkaar willen helpen. Het CDA kijkt ernaar uit.

De bouw van huizen in Sliedrecht-Noord staat in de Koers 2030. Er zijn raadsleden die niet geloven dat de provincie Zuid-Holland er toestemming voor geeft. Ik wel. In de raadsvergadering van 13 april 2021 noemde de Commissaris van de Koning onze Koers 2030 ‘een uitstekende basis’ voor de komende jaren.

De plannen voor Sliedrecht-Noord moeten nog worden uitgewerkt. Zelf hoop ik op een wijk die rekening houdt met de klimaatverandering. In de komende dertig jaar worden veel dijken versterkt. Maar als de dijk toch doorbreekt, moeten we ‘verticaal evacueren’. Dat zegt onze Veiligheidsregio. Wie niet snel uit Sliedrecht weg kan komen, moet een hogere plek zoeken.

Vroeger bouwden mensen hun huizen op terpen. Zien we straks ook terpen in Sliedrecht-Noord? In ons dorp moet je over honderd jaar toch ook veilig kunnen wonen? Niemand weet hoe Sliedrecht-Noord er precies uit gaat zien. Ik dus ook niet. Maar soms denk ik: misschien gaat het wel lijken op het landschap van de Teletubbies...

Vincent Prins

Raadslid CDA Sliedrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie