Gemeenteraadsleden, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadsleden, Gemeente Sliedrecht Gemeente Sliedrecht
Raadspraat

De Koe(rs) bij de hoorns vatten!

Column

Het is zover: we kunnen weer aan de slag met een nieuwe raad en een vers college. Het CDA heeft er zin in! Ook de komende vier jaar kunt u weer op ons rekenen. Er is genoeg te doen. Dat blijkt ook uit het hoofdlijnenakkoord dat de SGP-ChristenUnie, de VVD en het CDA hebben gesloten. In het akkoord staan de afspraken tot aan 2026, waarin ook de Koers 2030 centraal staat. De Koers om Sliedrecht klaar te maken voor de toekomst.

Waar gaat het CDA zich hard voor maken? In de eerste plaats: woningbouw. Wij willen dat iedereen een mooie en duurzame woning kan vinden in Sliedrecht; of dat nu huur of koop is. We gaan daarvoor bouwen over het spoor in Sliedrecht-Noord. Dat is nog niet af in 2026. Daarom gaan we ook in de bestaande wijken van Sliedrecht (binnenstedelijk) extra woningen bouwen. Bijvoorbeeld op het Winklerplein of bij de Maaslaan.

Ook het wegverkeer kan beter in Sliedrecht. Als CDA willen wij een nieuwe Noord-Zuidverbinding voor de mensen die over een aantal jaar in Sliedrecht-Noord gaan wonen. Ook zij moeten op een makkelijke manier in het centrum kunnen komen. Het liefst ziet het CDA dat iedereen zo veel mogelijk de fiets pakt. Dat is duurzaam en gezond. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, willen we het fietsnet van Sliedrecht beter maken. Bijvoorbeeld door bredere fietspaden te maken. Of door ervoor te zorgen dat je droog je fiets kunt stallen bij het Winklerplein of op de Kerkbuurt.

Uiteraard kan het CDA dit niet alleen. Hiervoor moeten we samenwerken. Samenwerking in de raad of in het college. Maar ook samenwerking met andere gemeenten, de provincie of het waterschap. En, bovenal, samenwerking met u en jou! Met alle ondernemingen, verenigingen, kerken en inwoners die al weten hoe mooi het is om in Sliedrecht te wonen of te werken. Kortom: we gaan samen de koe(rs) bij de hoorns vatten om Sliedrecht vooruit te helpen!

Frank Dunsbergen, Fractievoorzitter CDA Sliedrecht

advertentie