Afbeelding
Gemeente Sliedrecht
Raadspraat

Sliedrecht Noord

23 november 2022 om 16:03 Column

De VVD roept al decennialang dat Sliedrecht Noord ontwikkeld moet worden. Maar waarom moet dit ontwikkeld worden? Waarom laten we de polder niet lekker de polder, het dorp het dorp en leunen we relaxt achterover? Dat heeft alles te maken met onze strategische ambitie: we moeten groeien. Dat is echt geen kwestie van willen, maar van moeten.

We groeien om onze voorzieningen overeind te houden. In een wereld waarin mensen steeds meer alternatieven hebben en andere keuzes maken, hebben belangrijke voorzieningen meer draagvlak nodig om te overleven. Waar hebben we het dan concreet over? Deze column is te kort om alle argumenten voor uitbreiding te noemen, maar hieronder een aantal belangrijke punten.

Ten eerste; Uitbreiding van ons dorp zal zorgen voor meer consumenten op de Kerkbuurt. Een Kerkbuurt die door aanbod in buurgemeenten en webshops onder druk staat en zich continu moet aanpassen. Als tweede zorgt de ontwikkeling van Noord voor meer bezoekers van maatschappelijke voorzieningen als een bibliotheek, maar ook voor een vergroting van het draagvlak van onze ziekenhuisvoorziening. Als derde punt leveren meer inwoners ook meer potentiële leden en vrijwilligers op voor onze sportverenigingen. Onze sportverenigingen. Meer inwoners zijn meer potentiële leden en vrijwilligers voor onze sportverenigingen.

Stilstand is achteruitgang. En dan word je vanzelf ingehaald door de tand des tijds. Deze ontwikkeling negeren is struisvogelpolitiek. En die boodschap zou wat ons betreft best wat steviger mogen worden uitgedragen. Dan snappen onze inwoners ook beter waarom wij dit vandaag bespreken en waarom de polder er over 10 jaar anders uit ziet. Het moge duidelijk zijn: de VVD is blij met de plannen voor Sliedrecht Noord. Het had van ons ook 15 jaar eerder gemogen, maar beter laat dan nooit.

Sjors van Wijngaarden, VVD Sliedrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie