Joop Keesmaat
Joop Keesmaat Richard van Hoek Fotografie
Echt Slydregts

Humor

24 november 2022 om 14:03 Column

Soms word ik bijna boos over ambtelijke uitvindingen of gemeentelijke dwalingen! U ook? Overweegt u dan ook serieus om Sliedrecht te verruilen voor een rustig plekkie, waar niet altijd wat aan de hand is? Ik wel! Verstand komt met de jaren en ik maak me veel te druk; dus ‘wegwezen hier’! Weg van PFAS vervuiling, Maatschappelijke Advies Groepen, te dure nieuwbouwplannen of verhuizing van de voetbal naar percelen, waar de gemeente beperkte zeggenschap heeft. Of het watertorenterrein, waar de prijs van nog steeds niet gebouwde woningen evenredig duurder wordt door alle vertraging en waar archeologen in 3022 tot de onthutsende ontdekking komen, dat daar al 1000 jaar geen enkele activiteit was en gaan onderzoeken of er ooit een kernproef is gehouden.

Ik maak me daar inwendig boos om. Zinloos, want – sinds de 20 miljoen rijkssubsidie voor een mooi eco-viaduct over de A15, overigens een historisch politieke prestatie van de buitencategorie, kunnen we er vanuit gaan, dat Sliedrecht gaat bouwen, bouwen en groeien. Kortom, ik verhuis naar Rottumeroog, waar alles wel rozengeur en maneschijn is. Die onbewoonde ‘zandplaat’ naast het eiland Rottum is voor een prikkie te koop, omdat het over 20 jaar door de zeespiegelstijging onder water verdwijnt en “dat duurt mijn tijd wel uit”, toch? ‘Tiny Housje’ erop, en ‘weg ben ik’! Misschien wordt op diverse gemeentelijke gebouwen er de vlag wel voor uitgehangen. Niet ondersteboven en niet halfstok.

Maar toch ben ik van gedachte veranderd, want Sliedrecht is prachtig en humor viert hier hoogtij! En lachen, daar hou ik van! Afgelopen weken was het weer raak. Onze iconische Baanhoekbrug prachtig verlicht met energiezuinige Led lampen, gevoed door . . . een dikke dieselgenerator. Da’s toch mooie, prachtige humor en lachen, toch? Burgerparticipatie, we doen er volop aan mee met een Maatschappelijke Advies Groep. Goed idee, maar juist mijn aanmeldingsmailtje kwam bij de gemeente of hun adviseurs in een spambox terecht. En ik geloof dat ook gewoon, word niet boos, en moest er hartelijk om lachen, want weer humor in optima forma, toch?

Laatste voorbeeld: op Baanhoek heeft de gemeente wat houten paaltjes verwijderd om meer parkeerplek te maken. Goed plan, totdat de gemeente midden op mijn ‘kadastrale’ eigen P-plekkie pontificaal een extra paaltje plaatste, waarmee parkeren en elektrisch opladen onmogelijk werd. Categorie ‘zwarte humor’ en om te schaterlachen!

Nee, ik blijf in dit humorvolle ‘durpie’! Niet zeuren, maar er hartelijk om lachen, want dat maakt het kortstondige leven sowieso een stuk aantrekkelijker. Mij krijg je hier niet weg!

[Joop Keesmaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie