Afbeelding
CDA Sliedrecht
Raadspraat

Fatsoen moet je doen

7 juni 2023 om 16:21 Column

Hoe leven wij samen in Sliedrecht? Hoe willen wij in Sliedrecht leven? Deze 2 vragen kwamen erbij mij op toen afgelopen weken het integraal veiligheidsplan op de agenda stond. In het plan was vooral terug te lezen over de ergernissen die er zijn van wat erop straat gebeurt zoals overlast, verkeersonveiligheid, vernielingen en drugs. Het vertrouwen van de inwoners blijkt gedaald wat betreft de algehele veiligheid in Sliedrecht.

Voor veel van deze ergernissen worden boa’s ingezet. De boa’s komen in een koppel met een auto vanuit Papendrecht waar zij gestationeerd zijn. Zij rijden een paar uur per week rond in Sliedrecht per auto en vreemd genoeg niet per fiets. Steeds meer taken worden ondergebracht bij de Boa. Daarom diende ik een motie in ‘Boa’s van en voor Sliedrecht’. Met deze motie vroeg ik om een onderzoek wat de financiële consequenties gaan zijn om meer boa’s voor Sliedrecht in te zetten en deze ook te vestigen in Sliedrecht. Ook vroeg ik aandacht om de boa te laten fietsen op een ‘Boa-Biker’ of te voet in plaats van met de auto. Dan zijn zij nog meer zichtbaar en flexibel inzetbaar. De motie werd ingetrokken voordat er stemming plaatsvond, omdat de portefeuillehouder een toezegging deed en dan is de motie zoals ik hem indiende niet meer nodig. Ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten van het onderzoek.

Wie is er nu verantwoordelijk en wat doen wij als inwoners zelf aan onze veiligheid? Hoe voeden wij onze kinderen op? Welke normen en waarden hebben wij zelf en geven wij mee? Ergernis aan het parkeren, verkeersonveiligheid, overlast van jeugd, overlast woonomgeving, geluidsoverlast. Op deze ergernissen hebben wij zelf invloed. Voor veiligheid zijn wij daarom ook samen verantwoordelijk, want; fatsoen moet je doen!

Priscilla Kraaijeveld-le Pair, CDA Sliedrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie