Afbeelding
Sliedrechts Museum
Sliedrechts Museum

Jelle Korevaar exposeert in het Sliedrechts Museum

8 mei 2022 om 08:47 Kunst

SLIEDRECHT Als je Jelle ontmoet, zie je een leuke, goedlachse jongeman, die met passie en plezier wil vertellen over zijn werk. Hij is één van de kunstenaars wiens werk momenteel in het Sliedrechts Museum te bewonderen is. Hij woont in Sliedrecht, maar is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Barneveld.
In 2014 is hij afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem. Toen hij naar Sliedrecht verhuisde, heeft hij zich aangesloten bij het kunstgenootschap Pictura. Aan het begin van zijn werkzame periode is hij vooral geïnspireerd door het werk van Theo Jansen en Christiaan Zwanikken, beiden bekend van hun kinetische kunst.
Het kinetische werk van Jelle is vorig jaar te zien geweest op de Biënale van de Heilige Driehoek in Oosterhout, waar veel bezoekers op af kwamen. Jelle werkt momenteel vaak met (gerecycled) plastic. Hij vindt het zonde dat zoveel van dit mooie materiaal wordt weggegooid. Het kunstwerk in het museum is een 3D print van plastic en de bolletjes die er onder hangen zijn van agaat. En het is niet zomaar een kunstwerk; er zit een filosofie achter: scholen vissen die elkaar nooit raken, mensen die allemaal in hun eigen ‘bubbel’ leven.
Zijn inspiratie haalt hij uit zijn geloof, en uit zijn fascinatie van hoe de wereld in elkaar zit. Zijn oudere werken waren wat zwaarmoediger. Maar hoewel de wereld niet overal geweldig is, probeert Jelle nu vooral een positieve twist aan zijn werken te geven. Hij haalt tenslotte een passage aan uit een tekst van zanger Stef Bos: ‘Ik ben een dwaas die gelooft in een wonder en in een betere tijd.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie