Afbeelding
Sliedrechts Museum

Museumweek in Sliedrechts Museum

30 maart 2022 om 11:05 Kunst

SLIEDRECHT Speciaal voor de Museumweek volgende week is de huidige kunstexpositie in het Sliedrechts Museum verlengd. Dat vertelt Bert Gort, die binnen het museum verantwoordelijk is voor de verschillende exposities. Tot en met 9 april zijn de schilderijen of beeldhouwwerken van Ina Hoogendoorn, Ad Kraayeveld, Gerrit Peele, Corstiaan Rijnhout of Marius Rijnhout nog te bekijken.

In het Sliedrechts Museum loopt nu in vier blokken van zes weken een expositie van Sliedrechtse kunstenaars. Gort: ,,het gaat dan om kunstenaars die in Sliedrecht zijn geboren, hebben gewoond, nu wonen of een bijzondere binding hebben met ons dorp. Het is van alles, van schilderkunst tot beeldhouwwerk toe kinetische objecten. We hebben inmiddels al ruim driehonderd bezoekers gehad in de eerste vier weken en dat is veel meer dan we hoopten. We zijn heel blij daarmee.”

Tijdens de Museumweek zijn er verschillende bijzondere activiteiten. Op woensdag 6 april zijn Ad Kraayeveld en Corstiaan Rijnhout in het museum. Ad geeft dan een demonstratie beeldhouwen en Corstiaan vertelt iets over zijn schilderijen. Zaterdag 9 april is Ina Hoogendoorn in het museum, zij vertelt iets over haar schilderkunst en over schilderen in het algemeen. Ook is Gerrit Peele aanwezig, om een demonstratie beeldhouwen te geven in het museum. Sliedrecht heeft in het verleden een touwslagerij gehad, waar touw werd gemaakt, met name voor de scheepvaart. Herber de Keizer geeft hiervan op woensdagmiddag 6 en zaterdagmiddag 9 april een demonstratie in het museum. Kinderen kunnen dan hun eigen touw draaien.

De laatste expositie gaat over kunst in de Biesbosch. Gort: ,,In juni komt er een boek uit met kunstwerken over de Biesbosch. Zowel hier als in het Dordrechts Museum gaat dan een expositie draaien met een greep uit die werken. We kijken ook daar erg naar uit. Het boek zal in het museum te koop zijn.”

Het Sliedrechts Museum is gevestigd aan de Kerkbuurt 99-101 in Sliedrecht. Openingstijden zijn woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. Entree: 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Er is ook voor 5 euro een passe-partout te koop om alle vijf de exposities te bekijken. Meer informatie is te vinden op www.sliedrechtsmuseum.nl.

Afbeelding
De expositie in het Sliedrechts Museum.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie