Kees Lagewaard
Kees Lagewaard Kees Lagewaard

De Reigerlaan in Sliedrecht is hartveilige buurt

Maatschappelijk

SLIEDRECHT Kees Lagewaard is een van de 245.000 burgerhulpverleners die Nederland telt en hij woont in de Reigerlaan in Sliedrecht. Als bewoner nam hij het initiatief voor de komst van een AED in de Reigerlaan. En als lid van EHBO Sliedrecht (al 25 jaar), weet Kees Lagewaard waar hij over praat. Het is enorm belangrijk dat er in een wijk of buurt voldoende AED’s hangen.Hij wordt regelmatig via Hartslag Nu opgeroepen om te reanimeren in de directe omgeving. 

Tijd is dan van levensbelang, want hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand hoe groter de overlevingskans. Dan wil je dat je snel een AED tot je beschikking hebt, want door inzet van een AED geef je de mensen die een hartstilstand overkomt een kans op leven. Daarom vond hij het belangrijk dat er aan de Reigerflat een AED kwam te hangen, het is een gebouw met 80 gezinnen en een centrale plek in de wijk.

Hij heeft zich daarom aangemeld voor de actie BuurtAED van de Hartstichting en Philips. Je krijgt dan de kans om samen met je buren in 30 dagen het geld op te halen voor een AED-pakket. Bij de start van de actie krijg je meteen van Philips al € 1000,- startgeld en dan ga je buren vragen om een donatie. Wat werd hij daar blij van, heel veel buren doneerden meteen en in de gestelde tijd was de AED bij elkaar gebracht, en gelukkig was Tablis Wonen ook bereid een donatie te doen. Vanuit het Wensfonds waar de huurders een beroep op kunnen doen voor verbeteringen in het woongenot ook werd hem door Tablis aangeboden om de AED te installeren dat was helemaal geweldig.
Het is één van de allernieuwste AED’ s in de bekende groene buitenkast met cijfercode. Een mooie bijkomstigheid is dat hij ook geschikt is voor kinderreanimatie. Dus daarom een goede aanvulling in de wijk.

advertentie