Afbeelding
Daniëlle Zwanink-Muilwijk

Nieuwe samenwerking interculturele maaltijd Sliedrecht

8 juni 2023 om 10:25 Maatschappelijk

SLIEDRECHT De interculturele maaltijden bestaan inmiddels al vijf jaar, maar er gaat iets veranderen. De initiatiefneemster Sado Ahmed gaat de samenwerking aan met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). Er zijn een paar kleine veranderingen, vanaf nu zijn de maaltijden elk kwartaal, ze gaan plaatsvinden in het nieuwe verbouwde Elektra en er worden ook actief jongeren uitgenodigd. Sado vertelt: ,,Ik wil mensen verbinden, dat vind ik mooi, dat iedereen kan zijn wie hij is. En nu willen we daar ook de jeugd bij gaan betrekken.”

In principe is iedereen welkom ongeacht achtergrond, maar het is wel op uitnodiging. Er is namelijk een maximum van 25 mensen in totaal, dit om het klein en intiem te houden. De persoon die het eten maakt staat die avond centraal en vertelt tijdens het eten zijn of haar persoonlijke verhaal eventueel aan de hand van foto’s die getoond worden. Wat hetzelfde blijft is de onmisbare hulp van Johanna, de dochter van Sado, en Muna, een goede vriendin die vanaf het begin al meewerken.

Het contact tussen Sado en Sanne van SOJS is gelegd tijdens de feesten van de bewonerscommissie van de Valkhof die Sado organiseert en waar SOJS haar steentje ook al jaren bijdraagt. Sanne ziet wel mogelijkheden om ook de jeugd enthousiast te maken voor de maaltijden die vanaf nu in Elektra plaats zullen vinden. Op de eerste avond gaat Sado zelf het eten verzorgen samen met haar zoon Micky de Ruiter. Hij gaat vertellen hoe het is om op te groeien tussen twee culturen, de Nederlandse en de Afrikaanse cultuur. Er is nog geen datum bekend, maar het wordt in ieder geval na de zomer. Binnenkort zal ook de nieuwe flyer gedrukt worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie