Gemeentepenning voor Arie van Es
Gemeentepenning voor Arie van Es Richard van Hoek Fotografie

Arie van Es krijgt Sliedrechtse gemeentepenning

7 december 2023 om 08:21 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Arie van Es heeft woensdagavond de eerste Gemeentepenning van dit jaar gekregen. Van Es zet zich al jaren in voor Wilhelmus’ Muziekkorpsen. Na de eerste kennismaking met de trompet in het jeugd muziekkorps is Van Es jarenlang actief geweest bij het showkorps. Naast zijn betrokkenheid bij het showkorps heeft Arie van Es in 1990 ook een bigband opgericht. Van deze succesvolle Bigband Blast! is hij nog steeds de motor en organisator. Zo organiseert hij regelmatig concerten als Sunday Jazz.

Arie van Es is niet alleen een gedreven muzikant, maar ook een betrokken Sliedrechtse inwoner. Zo is hij bestuurslid van de Stichting Sliedrecht en Cultuur. Hij is 15 jaar lid geweest van het Dagelijks Bestuur van Wilhelmus en heeft vanuit die rol op een fijne manier jarenlang leiding gegeven aan deze mooie vereniging. Ook heeft hij veel tijd en energie gestoken om de muziek bij de Sliedrechters te brengen. Met het showkorps tijdens streetparades en taptoes, maar zeker ook met Bigband Blast! Dat is van onschatbare waarde, want muziek verbindt mensen.

VRIJWILLIGERS

Vrijwilligers zijn de mensen die de samenleving verbinden. Inwoners die stuk voor stuk energie steken in de Sliedrechtse gemeenschap. Mensen die mogelijk maken dat anderen kunnen meedoen. Dit zijn mensen die van onschatbare waarde zijn voor de Sliedrechtse samenleving. Deze week, met de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december, staat in het teken van de waarde van vrijwilligerswerk en waardeert de gemeente de vrijwillige inzet. Daarbij past het uitreiken van Gemeentepenningen. 

GEMEENTEPENNING

Het college van burgemeester en wethouders heeft grote waardering voor de vrijwilligers die zich langdurig en op een bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Daarom heeft het college besloten aan een enkele inwoners de Gemeentepenning toe te kennen. De Sliedrechtse Gemeentepenning kent de gemeente alleen toe aan inwoners die zich vrijwillig ten minste 10 jaar voor de gemeente Sliedrecht of haar inwoners hebben ingezet en zich nog steeds inzetten voor de gemeenschap. Dit jaar worden deze Gemeentepenningen op verschillende momenten uitgereikt.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie