Afbeelding
Gezondheid voor Alles

Honderdste emmertjes-protest met vervuilde PFAS grond bij Chemours

28 februari 2022 om 11:41 Natuur en milieu

SLIEDRECHT De Sliedrechtse actiegroep “Gezondheid voor Alles” gaat zaterdag 5 maart voor de 100ste keer naar Chemours in Dordrecht om daar – als protest tegen de voortdurende uitstoot van kankerverwekkende PFOA/PFAS/GenX stoffen – wederom emmers met door dat bedrijf vervuilde Sliedrechtse grond terug te storten. Dat doen ze dan voor de 100ste keer, normaliter met een paar emmers, maar dit keer met 100 emmers om nogmaals hun grote bezorgdheid te benadrukken voor de nadelige gevolgen van de plaatselijke bevolking.

,,Immers, die “forever chemicals” beïnvloeden het immuunsysteem van de lokale bewoners, waardoor het risico op ernstige ziektes groter wordt. Onzichtbaar, maar wel levensbedreigende ziektes, zoals lever-, nier- en testikel-kanker. Het kan dus geen toeval zijn, dat het aantal kankersterfte-gevallen in Sliedrecht gedurende de afgelopen 25 jaar bijna 16 procent hoger ligt dan in de rest van Nederland.”

De politieke partijen PRO Sliedrecht en de Partij van de Arbeid besteden en vragen al jarenlang aandacht voor dit “hoofdpijn-dossier”, wat niet alleen invloed heeft op de gezondheid van de inwoners, maar ook tot wijdverspreide PFAS vervuiling van de bodem rondom Chemours, in Sliedrecht en verder in de Alblasserwaard.

Beide partijen hebben zich opgeworpen als hoofdsponsor van deze 100ste ‘jubileum protest actie’. De protest-actie wordt verder gesteund en gesponsord door de Sliedrechtse Kringloopwinkel en een groot aantal politieke partijen uit Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht, te weten D66 Sliedrecht, CDA Papendrecht, GroenLinks Dordrecht en Papendrecht, Onafhankelijk Papendrecht, Partij voor de Dieren Dordrecht, Verenigde Seniorenpartij Dordrecht, Slydregt.Nu en PVV Dordrecht.

De actie vindt plaats op zaterdagmorgen 5 maart om 10:30 uur bij Chemours, Baanhoekweg 22 in Dordrecht.

Esther Coumans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie