Afbeelding
PvdA Sliedrecht

100ste emmer terug naar Chemours

16 augustus 2019 om 13:32 Politiek

SLIEDRECHT PvdA Sliedrecht gaat zaterdag 17 augustus voor de veertiende keer met een aantal emmers met vervuilde Sliedrechtse grond naar Chemours. Een jubileum, want de 100ste emmer vervuilde grond zit er dit keer bij. 

Het doel van deze actie is en blijft om wekelijks de aandacht te vestigen op de giftige uitstoot van GenX en andere gevaarlijke stoffen door Chemours, waarvan de restanten tot in de wijde omtrek terug te vinden zijn in water en grond. ,,Die aandacht door onze wekelijkse actie moet er toe leiden, dat de verantwoordelijke overheden de vergunning(en) van Chemours zeer kritisch blijft volgen en controleren, zodat deze lange-termijn vervuiling uiteindelijk stopt en geen gevaar meer vormt voor de gezondheid van omwonenden", aldus Joop Keesmaat van PvdA Sliedrecht. 

Het gezelschap vertrekt om 10.00 uur (met de fiets) vanaf Station Sliedrecht-West. Alle inwoners van Sliedrecht en andere "geïnfecteerde" Drechtsteden zijn weer van harte welkom om aan dit wekelijkse marathonprotest deel te nemen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie