Wethouder Vat overhandigt themacertificaat aan directeur Obs De Wilgen
Wethouder Vat overhandigt themacertificaat aan directeur Obs De Wilgen Obs De Wilgen

Obs De Wilgen: "Gezonde school"

7 september 2020 om 14:28 Onderwijs

SLIEDRECHT Vrijdag 4 september heeft directeur Marianne Bor uit handen van wethouder Piet Vat het themacertificaat ‘welbevinden’ van de Gezonde School ontvangen. ,,Dit certificaat is mede aan het trainingsprogramma Rots en Water te danken”, zegt de trotse directeur. ,,Zo’n 10 jaar geleden zijn we gestart met Rots en Water lessen. Sinds 8 jaar is het een vast lesonderdeel op De Wilgen.”

Leerkracht Jenny Guis-Duim is gecertificeerd Rots en Water trainster. Zij verzorgt deze lessen voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 op De Wilgen. ,,Het Rots en Waterprogramma richt zich op de bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een snel veranderende, multiculturele samenleving”, legt Jenny uit.

,,Het is belangrijk dat kinderen al jong leren hun eigen grenzen te kennen, maar ook die van anderen. Vriendschappen leren maken èn behouden lukt alleen als je elkaars grenzen respecteert en accepteert.”

Leerlingen op De Wilgen leren jaarlijks in 10 lessen spelenderwijs voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen en herkennen. Aan het eind van de basisschool gaan zij met een Rots en Water diploma op zak naar hun nieuwe school.

Sinds 2 jaar startten het team en alle leerlingen het schooljaar met een Rots en Waterochtend. Een passend moment om wethouder Piet Vat te laten zien waarom deze school het themacertificaat ‘welbevinden ‘ verdient.

,,Machtig mooi om zoveel enthousiasme te zien. De inzet van de leerkrachten en leerlingen, het respect naar elkaar toe van de leerlingen, daarvan lopen de rillingen over mijn rug”, aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie