Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Bloemen en pepermuntjes voor 100-jarige Sliedrechtse

28 november 2019 om 11:24 Overig

SLIEDRECHT Loco-burgemeester Ton Spek bracht woensdag 27 november een bezoek aan mevrouw Verdam-Boer om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

Mevrouw Verdam is geboren in Rotterdam-Zuid op 26 november 1919 als Huiberdina Boer. Als 21-jarig meisje heeft zij bombardementen op Rotterdam meegemaakt. Via Papendrecht en Dordrecht is zij in 2016 in Sliedrecht komen wonen.

Ze had twee jongere broers en twee jongere zussen die allen zijn overleden. Mevrouw Verdam kreeg twee zonen en een dochter, een zoon is helaas al overleden. Ze heeft zeven kleinkinderen, veertien achterkleinkinderen en drie 'bonus' achterkleinkinderen.

Mevrouw haar grote geheim is 'blijven doorademen' en haar grootse hobby is borduren. Zelfs toen haar gezondheid achteruit ging wilde zij hoe dan ook in een stoel kunnen zitten om te kunnen blijven borduren.

Afgelopen dinsdag op haar verjaardag was er een receptie, daarvoor waren ook al haar neven en nichten uitgenodigd. Bij een bezoek neemt de burgemeester in principe altijd een schaal met bonbons mee als hij op verjaardagsvisite gaat bij de oudste inwoners (vanaf 100 jaar), met het aantal bonbons van de leeftijd. Maar mevrouw Verdam houdt niet van bonbons, maar is wel gek op bloemen en Wilhelmina pepermunt. Locoburgemeester Ton Spek nam daarom een bloemstuk mee met daarin een zakje pepermuntjes verwerkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie