Naar de vogels luisteren
Naar de vogels luisteren 50 dingen boek

Buitenspeeltip: naar de vogels luisteren

24 maart 2020 om 16:47 Overig Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT De scholen zijn dicht en het is mooi weer. Als we anderhalve meter afstand van elkaar houden, kunnen kinderen buiten spelen, zeker in de eigen tuin. Bunniks Nieuws geeft de komende weken een aantal tips over buiten spelen, in samenwerking met de makers van het 50-dingen boek van Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp.

In een aantal gemeenten krijgen alle kinderen in groep 3 van de basisschool een eigen '50-dingenboek': een boek met buitenactiviteiten waarmee de kinderen in hun eigen omgeving eindeloos kunnen spelen, ontdekken en fantaseren. Dit project begon een aantal jaren geleden in Bunnik. Voor de kinderen die (nog) geen eigen 50-dingenboek hebben, geven wij de komende tijd tips uit het boek: tips voor eenvoudige activiteiten die je in je eigen tuin, dicht bij huis, kunt doen. Want van buitenspelen wordt je vrolijker en wat je buiten leert, leer je nergens anders, aldus Stichting Buitenmakelaar.

De tip van vandaag: naar de vogels luisteren. Heb je geen tuin of mag je niet naar buiten? Vraag je ouders of je een raam open mag doen. Hoor je nu de vogels? 'S ochtends vroeg hoor je ze het beste!

Deze tip kan je ook uitprinten: schrijf of teken iets in het lege vakje en bewaar het! Of maak er een foto van en stuur deze naar kompas.sliedrecht@bdu.nl . Wie weet komt jouw creatie op onze site of in onze krant. Voor meer informatie over het boek, zie 50-dingen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie