Afbeelding
Internet

Tips voor goedkoper internet en tv

9 april 2020 om 17:18 Partnercontent

Het lijkt wat oneerlijk: hoewel veel dorpen en steden allang van snelle glasvezelverbindingen voorzien zijn, loopt Sliedrecht nog steeds achter. En hoewel we nog even op de glasvezelverbindingen moeten wachten, betekent dit nog niet dat er geen mogelijkheden zijn. Zo geven we je graag een aantal handige, praktische en direct toepasbare tips die ervoor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk van zowel internet en tv gebruik kunt maken! Dan mag die glasvezel nog wel even wachten!

1. Regelmatig vergelijken
Zit je al jaren bij dezelfde aanbieder en heb je nog nooit naar een andere optie gekeken? Dan is het tijd om je aanbieder even te vergelijken met anderen in de markt. Regelmatig je internet vergelijken kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat je flinke besparingen oploopt, maar ook dat je ineens mogelijkheden (en interessante extra pakketten) aan kunt schaffen die je jezelf eerst niet voor mogelijk hield. Het vergelijken van aanbieders kost je maximaal een uurtje van je dag, en kan je besparingen van tientallen euro's per maand opleveren!

2. Kijk naar de werkelijke snelheid
Kijk bij een VDSL verbinding altijd naar de werkelijke snelheid: in de praktijk zit er namelijk vaak een flink verschil tussen de snelheid waar je voor betaalt en de snelheid die je uiteindelijk daadwerkelijk ontvangt. Het heeft natuurlijk geen zin om voor een supersnel abonnement te betalen terwijl je uiteindelijk maar de helft van de snelheid geleverd kunt krijgen. De werkelijke snelheid bij VDSL hangt af aan de kwaliteit en de lengte van de koperdraad. Woon je ver van de straatkast of wijkcentrale, dan kan het zijn dat je maar 10% van de snelheid ontvangt die andere mensen in de straat halen. De postcodecheck met daarbij de te verwachten snelheid kan je meer inzicht geven in dit soort zaken.

3. Gebruik een vergelijkingssite
Er zijn veel goede vergelijkingssites te vinden waar je de te verwachten snelheid op jouw adres direct terug kunt zien. Daarnaast zul je ook de verschillende mogelijkheden tot pakketten, aanbieders en bijbehorende prijzen direct in een handig overzicht krijgen. Dit maakt het uiteindelijke maken van een keuze een stuk makkelijker.

4. Wat heb je nodig?
Kijk ook even goed naar je huidige situatie en je wensen en behoeften. Maak je eigenlijk vooral gebruik van Netflix, dan is de kans groot dat je aanvullende pakketten zoals extra filmzenders niet zomaar nodig hebt. Daarnaast kosten dit soort streamingdiensten je vaak maar een tientje per maand, terwijl verschillende aanvullende pakketten vaak een stuk duurder zijn. Of wat dacht je van de vaste telefoonlijn? Maak je hier daadwerkelijk nog regelmatig gebruik van, of bel je vaker met de mobiele telefoon? Door je wensen en behoeften opnieuw in kaart te brengen kun je makkelijker een verstandige keuze maken.

5. Niet altijd de bekende aanbieder
Hoewel het aantrekkelijk kan zijn om altijd voor de meest bekende aanbieder te kiezen, hoeft dit nog niet altijd te betekenen dat deze ook daadwerkelijk beter of goedkoper zijn. Behoud een open mindset en kijk ook eens naar de aanbieders die wat minder bekend zijn of wat minder vaak in de reclames voorbij komen. Twijfel je? Neem dan de tijd om online de reviews van andere gebruikers te bekijken en vraag binnen je netwerk eens om ervaringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie