Afbeelding
Hout beton schutting

De voordelen van een hout beton schutting

3 juni 2020 om 07:42 Partnercontent

De juiste schutting vinden kan een hele klus zijn, want er is veel keuze in materiaal, uitvoering en soorten tuinafscheidingen. De hout beton schutting is een soort schutting die vaak naar voren komt in de zoektocht, maar waarom zou dat nu een goede keuze zijn? Wat zijn de voordelen van een hout beton schutting en wat is het eigenlijk?

Een hout beton schutting, de naam zegt het al, is een combinatie van betonelementen en houten tuinschermen. Hoe de schutting is samengesteld, hangt helemaal af van de wensen, want er zijn veel soorten en combinaties te bedenken. Bijvoorbeeld een tuinscherm met betonpalen en een betonband eronder of met een hoge betonnen onderplaat die voorzien is van een motief en daar bovenop een kort tuinscherm.

Duurzaamheid

Het grootste voordeel van een hout beton schutting is de duurzaamheid. Beton is een materiaal dat heel sterk is en een lange levensduur heeft. Een schutting met houten palen zal bijvoorbeeld veel minder lang meegaan, omdat hout na verloop van tijd gaat rotten waardoor de schutting zijn stevigheid verliest. Bovendien steunt het tuinscherm bij een hout beton schutting altijd op een betonnen onderplaat. Hierdoor komt het hout niet in contact met de grond en kan er geen vocht in trekken. Door die bescherming gaat het houten scherm langer mee.

Mogelijkheden

Vaak wordt gedacht dat een hout beton schutting er altijd hetzelfde uitziet, maar niets is minder waar. De schutting is juist helemaal af te stemmen op uw smaak en de stijl van de tuin. Beton hoeft ook zeker geen saaie uitstraling te hebben, omdat er zoveel combinaties mogelijk zijn. De meest voorkomende combinatie is een licht houten tuinscherm met lichtgrijze betonpalen. Dit komt simpelweg omdat deze schutting vrijwel bij iedere tuin past. Het valt niet zo op en gaat mooi op in het geheel. Bovendien lijkt de tuin door de lichte kleuren ook groter.

Mag het wel wat pittiger voor u? Dan kunt u ook denken aan meer contrast, bijvoorbeeld een licht houten tuinscherm met antraciet, donkergrijze betonpalen. Dit valt meer op en past ook bij zowel een moderne als natuurlijk ingerichte tuin. Wilt u nog wel een stapje verder gaan, dan zou een zwarte schutting een goede optie zijn. Zwart en beton vormen samen een stoere en strakke schutting. Vooral als u kiest voor een hoge betonplaat met bijvoorbeeld rots-motief en daar bovenop een zwart tuinscherm. Zo heeft u een echte eyecatcher.

Onderhoud

Beton is sterk materiaal wat geen onderhoud nodig heeft. Hoe meer betonelementen in uw hout beton schutting, hoe minder onderhoud dus. Maar ook in de keuze voor het ‘houten tuinscherm’ hoeft onderhoud geen issue te zijn. Er zijn namelijk ook tuinschermen van composiet, die deels van hout en deels van kunststof zijn. Deze schermen hebben geen beits of olie nodig om de kleur te behouden, alleen af en toe schoonmaken is voldoende. De ideale combinatie met beton dus, want zo heeft u een volledig onderhoudsvrije schutting!

Meer voorbeelden of advies over hout beton schuttingen? Kijk dan ook eens op de site www.tuinafscheiding.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie